Anıtkabir ve cami provokasyonlarıyla ne yapılmak isteniyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Anıtkabir ve cami provokasyonlarıyla ne yapılmak isteniyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

YEREL seçimlere gidilirken provokasyonların düğmesine basıldı. Biri Anıtkabir’de ortaya çıktı. Şeriat çağrısı yapıp, “Kahrolsun cumhuriyet” diye slogan attı.

Fatih Camisi’ndeki ise tehlikeli çıktı. Ömer Salgın isimli saldırgan cami imamı Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem’i yaraladı. Bu memleketin meczubu ya Anıtkabir’e gidiyor ya da camiye...

Kısa bir süre önce Mossad ajanları yakalandı. Mossad ajanlarından Süleymaniye Camii’nin görüntülerinin çekilmesi istenmiş. Mossad, Süleymaniye Camii’nin görüntüsünü niye ister?  Mossad, Süleymaniye Camii ile neden ilgilenir?

ANITKABİR’DEKİ MECZUP

28 Şubat sürecinde HBB-TV’deydim. 10 Kasım’da Anıtkabir’deki yayınlar için bir canlı yayın ekibi oluşturur, bir de meczup ekibi kurardık. Bir kameraman ve muhabirden oluşan ekibin işi, tam saygı duruşu sırasında ortaya çıkacak olan meczubu çekmekti. Bizim günlerce süren resmi yazışmalarımız sonucunda akredite yaptırarak girdiğimiz Anıtkabir’e meczup nasıl giriyordu bir türlü anlamıyorduk. Ama her 10 Kasım’da meczubumuz ortaya çıkar, tam saygı duruşu sırasında şovunu yapardı. Sonra Ankara sokakları,”Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları ile inlerdi.

SALDIRGANIN İLİŞKİLERİ

Fatih Camisi’nde Galip Hoca ve Bilal Erdem’i bıçaklayan Ömer Salgın’ın Bursa’dan geldiği, birkaç gün önce 2 yıl önce ayrıldığı ve Kocaeli’nde yaşayan eski eşiyle ilişkisi olduğunu (doğru değil) düşündüğü kişiyi darp ettiği, 1 ay önce Tacikistan uyruklu ikinci eşinden ayrıldığı, bunun için bunalımda olduğu söyleniyor.

NEDEN FATİH CAMİSİ

Birlikte yaşadığı kadından ayrılan, eski eşini kıskanan adam İstanbul’a gelince, aklına neden sadece imam bıçaklamak gelir? İstanbul’a gelince neden camiye gider? Fatih Camisi’ni neden seçer?
Ömer Salgın’ın deli olup olmadığı araştırılıyor. Ama öyle bir akıllı ki gözaltında olduğu sırada poliste ifade vermedi. Bunu bilecek kadar bilinçli olmalı. Mahkemedeki ifadesinde ise “Öfkemi imama yansıttım” dedi. Henüz bir bağlantısı tespit edilemedi. Bağlantısı olup olmasın, provokasyonların birbiri ardına geldiği bir dönemde vazifesini yaptı.

FATİH CAMİSİ PAYLAŞIMI

Fatih Camisi imamına saldırının gerçekleştiği sırada CNN Türk’te Ahmet Hakan’la Tarafsız Bölge programındaydım. Hem kamuoyuna son dakikaların verildiği hem de sorumlu değerlendirmelerin yapıldığı iyi bir program oldu. Programda sosyal medyada kısa bir süre önce Fatih Camisi’yle ilgili bir paylaşımı gündeme getirdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.594 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar