Anayasa'da sürprizler var

MECLİS Başkanı İsmail Kahraman'ın, "Yeni anayasada laiklik tarifi olmamalıdır" sözleri anayasa tartışmasının fitilini yeniden ateşledi. Ama bu kez farklı bir şekilde.Dün Meclis’te grup toplantıları...


MECLİS Başkanı İsmail Kahraman'ın, "Yeni anayasada laiklik tarifi olmamalıdır" sözleri anayasa tartışmasının fitilini yeniden ateşledi. Ama bu kez farklı bir şekilde.
Dün Meclis’te grup toplantıları vardı.

Başbakan Davutoğlu, grup toplantısına her zamanki gibi hızlı adımlarla gitti. Ancak çıkışta gazetecilerle birkaç kez karşılaştı ama her defasında soru sorma girişimlerini ustaca savuşturdu.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ise, “Laikliğin anayasa metninden çıkarılmasını tartışmış bile değiliz” dedi.

Peki Meclis Başkanı’nın önerisi nereden çıktı? Dün AK Parti kulislerinde bu sorunun cevabını araştırdım.


KORKTUKLARI BAŞLARINA GELDİ
Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, yeni anayasa sürecinde iki kritik müdahalesi oldu.

1-) Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun devamını sağlayamadı. Oysa kendisinden önceki Meclis başkanı Cemil Çiçek, masanın dağılmamasını başarmıştı.

2-) Yeni anayasa çalışmasında AK Parti’nin en hassas olduğu nokta laiklikle ilgiliydi. AK Parti, yeni anayasa hazırlarken toplumun, “Bunların asıl niyeti laiklik ilkesini ortadan kaldırmak” diye düşünmesini istemiyordu. AK Parti’nin en çok korktuğu şey, Meclis Başkanı İsmail Kahraman sayesinde başına geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 917 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.289 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.256 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar