Amerika’nın PKK’ya devlet kurdurma oyunu

HİÇBİR konunun üzerinde bu kadar ısrarla durduğumu hatırlamıyorum.

Çünkü bu olay ülkemiz açısından bir beka sorunu. Amerika’nın oyunu bitmiyor. Irak’ı ve Afganistan’ı işgal eden, Suriye’yi iç savaş bataklığına sokan, Gazze’de ise İsrail’in katliamlarına destek veren Amerika bize bir tuzak kuruyor.

MİMARI MCGURK

Eğer bir Amerikan planı varsa ondan endişe etmek lazım.

Planın adı PKK terör örgütüne Suriye’de önce özerk bir yönetim kurdurmak sonra bunu PKK devletine dönüştürmek.

Planın mimarı ABD’nin Ortadoğu sorumlusu McGurk.

McGurk olarak yazılır ama PKK’nın hamisi olarak okunur.

AMERİKALI GENERAL İTİRAF ETTİ

Amerika’nın SDG oyunun ne olduğunu ve McGruk’un ne kadar tehlikeli bir adam olduğunu ABD Özel Kuvvetler Komutanı Org. Raymond Thomas anlatıyor.

Onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor ve ‘Benim terörist bir düşmanımla muhatap oluyorsunuz, bunu müttefik olarak nasıl yapabilirsiniz?’ diyordu. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Bir gün sonra adlarının ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olduğunu ilan ettiler. Adlarının ortasına ‘demokratik’ ifadesini koymalarının zekice bir hamle olduğunu düşündüm. Brett McGurk gibi bir partnerim olduğu için şanslıydım çünkü (SDG unsurları) benim veremeyeceğim şeyleri istiyorlardı. Suriye’nin geleceğinin konuşulduğu Cenevre ve Astana gibi yerlerde masada olmak istiyorlardı. PKK ismi altında hiçbir zaman masada olamazlardı. Bu yüzden onları askerileştirdik ve Brett McGurk, onları bu şekilde görüşmelerin içinde tuttu ve bizim iyi bir ortağımız olmaları için onlara gerekli meşruiyeti sağladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika’nın utanç günü 26 Temmuz 2024 | 347 Okunma Normalleşme yeni kriterle devam edecek 25 Temmuz 2024 | 734 Okunma Ekrem İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilenenler 24 Temmuz 2024 | 2.841 Okunma Bayan kahkaha mı bay asık surat mı 23 Temmuz 2024 | 4.978 Okunma CHP’de kaset savaşları mı başlıyor 22 Temmuz 2024 | 1.794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar