Amerikalıların teklifi ne

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (25.11.2022)'' Amerikalıların teklifi ne'' başlıklı yazısı.

PKK’nın Suriye kolu PYD ve YPG, Mersin’de Tece Polisevi’ne saldırıda bulununca, İstiklal Caddesi’nde bombalı eylem yapınca, Karkamış’a füzelerle saldırıp 5 yaşındaki Hasan’ı ve Ayşenur öğretmeni şehit edince bombalar tepelerine yağmaya başladı. Çok güvendikleri Amerika, Pençe Kılıç operasyonunu engelleyemedi. Hatta ABD’den gelen “Türkiye’nin güvenlik endişesini anlıyoruz” şeklindeki açıklamalar PYD-YPG’li teröristleri hayal kırıklığına uğrattı. Mazlum Kobani, ABD’yi daha sert tutum almaya çağırdı.

Barış Pınarı Harekâtı’nı da ABD’ye rağmen yapmıştık. O zaman da Amerikalılar, PKK’lıları koruyamamışlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kara harekâtı için Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab’ı hedef gösterince Mazlum Kobani iyice tutuştu. Çünkü kara harekâtı başlamadan önceki hava operasyonlarında PYD-YPG’nin ikmal yolları, kontrollerindeki petrol tesisleri, karargâhları, eğitim merkezleri yerle bir edildi. Kara harekâtı gerçekleştiğinde ise perişan olacaklarını gördüler. Amerikalıları harekete geçirmek için çağrı üstüne çağrı yapmaya başladılar.

 AMERİKALILARIN TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığını bilen Amerikalılar ise bu işi operasyonsuz çözmek için harekete geçtiler. ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’le görüştü. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Flake’i kabul etti. Kara harekâtının elinin kulağında olduğu bir sırada bu görüşmeler ne anlama geliyor?

1- Bu görüşmelerin yapılması doğal. Çünkü Kobani’de ABD askeri de bulunuyor. Bölge ABD’nin kontrolünde.

2- Amerikalılar Türkiye’nin kara harekâtı yapmasına gerek kalmadan PYD-YPG güçlerini 30 kilometrenin altına çekmeyi öneriyorlar.

KARA HAREKÂTI

Bu durumda kara harekâtı yapılmayacak mı?

Hulusi Akar aynı zamanda Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile de görüştü.

Bu demektir ki kara harekâtının eli kulağında. Çünkü şimdiye kadar bize verilen sözler tutulmadı. Türkiye bölgeye yerleşmeden PYD-YPG’nin saldırıları durmayacak.

AK PARTİ’NİN SEÇİM SÜRPRİZLERİ

2023 seçimlerinin tarihiyle ilgili bir gelişme oldu. Üniversite sınavlarının 17-18 Haziran’da yapılacağı ilan edildi. Bu demektir ki 18 Haziran’da seçim olmayacak. LGS sınavlarının da 4 Haziran’da olması gündemde. Kurban Bayramı ise 29 Haziran’a denk geliyor. Bu da gösteriyor ki haziran ayı seçim için pek uygun değil. Bu durumda 14 Mayıs’a çekilmesi gündeme gelebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.582 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.295 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar