Akşener, Kılıçdaroğlu’na rakip olur mu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (01.07.2022)''Akşener, Kılıçdaroğlu’na rakip olur mu'' başlıklı yazısı.

Artık bu iş ihaleye çıktı. Temel Karamollaoğlu tevazu gösterdi. “Yüzde 100 kazanırız diyemem ama yüzde 99 kazanırız” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda biter. Sayın Karamollaoğlu, ‘yüzde 99.9’ demiş ama yüzde 100 diyebiliriz” dedi.

Kim tutar ağanın elini. Meral Hanım’ın yerinde olsam, “Yüzde 110 kazanacağız” derim.

Bu iş artık açık ihaleye çıktı. Kim yüksek verirse cumhurbaşkanlığı seçimi onun üzerinde kalacak. Ama kazın ayağı hiç öyle değil. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda muhalefeti çok ciddi krizler bekliyor. 6’lı masaya artık 6’lı koalisyon diyeceğim. Çünkü cumhurbaşkanı adaylığı konusunda her liderin gönlünde başka bir isim yatıyor.

KILIÇDAROĞLU, KILIÇDAROĞLU’NU TARİF EDİYOR

Daha ortak cumhurbaşkanı adayı belirleyip belirleyemeyecekleri bile belli değil ama Kemal Bey, yüzde 100 kazanıyor. Tabii orada bir de gizli ima var. Kılıçdaroğlu kendisi cumhurbaşkanı adayı olduğu takdirde ilk turda yüzde 100 kazanacağını söylüyor. Herhalde Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş aday olursa kazanırız demesi beklenmez. Cumhurbaşkanı adaylığını çok isteyen Kılıçdaroğlu hiç, ‘Ben değil, Meral Akşener ya da Ekrem İmamoğlu aday olursa ilk turda kazanırız’ der mi? O zaman kendi kendini veto etmiş olur. Zaten cumhurbaşkanı adayının özelliklerini sıralarken bir tek adı Kemal soyadı Kılıçdaroğlu olmalı dememiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.729 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.145 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar