Akşener ile İmamoğlu’nun arasına kara kedi mi girdi?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (22.03.2022)''Akşener ile İmamoğlu’nun arasına kara kedi mi girdi?'' başlıklı yazısı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çok güçlü bir şekilde destek vermişti.

İmamoğlu’nu İkinci Fatih’e benzetmiş, yüzünde Rabbi Yessir’i görmüş hatta “Bu çalışma performansınızın devamını dilerim ki cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım” demişti.

Akşener daha ne desin?

Bir tek cumhurbaşkanı adayımın adı Ekrem soyadı İmamoğlu dememişti.

Bunu Millet İttifakı’nda ortağı Kemal Kılıçdaroğlu’na rağmen yapmıştı.

Çünkü cumhurbaşkanı adaylığında Kılıçdaroğlu’nun en büyük rakibi Ekrem İmamoğlu.

İSİMSİZ CUMHURBAŞKANI ADAYI

Ancak Meral Akşener, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında, “İsimsiz cumhurbaşkanı adaylığı”nı ortaya attı. “Biz cumhurbaşkanlığına yeni bir Sayın Erdoğan seçmeyeceğiz. Yani Almanya, Finlandiya Cumhurbaşkanı gibi adını bile bilmediğiniz derleyici toparlayıcı, bu ülkede herkesin cumhurbaşkanı olacak bir kişiyi aday göstereceğiz” dedi.


Çantasını koltuktan kaldırmayı reddeden kaba kadın önemli bir ders aldıTrendscatchers

Herkesin Bilmesi Gereken Sodyum Bikarbonat İpuçlarıMyHealthReads,com


  
by Taboola 

Akşener’in açıklaması, Kılıçdaroğlu’na kırmızı kart olarak yorumlandı. Onlardan birisi de bendim. Çünkü Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanının devleti bilen ve siyasetten gelme birisi olacağını söylemişti.

İMAMOĞLU BOYUTU

Ama dün haber kaynaklarımla yaptığım görüşmelerde İmamoğlu boyutunu atladığımı fark ettim.

Ekrem İmamoğlu da isimsiz bir cumhurbaşkanı adayı değil. Tam aksine İstanbul seçimlerinde elde ettiği başarı nedeniyle ismi muhtemel cumhurbaşkanı adayları arasında geçiyor.

O nedenle Akşener, isimsiz cumhurbaşkanı adayı önerisiyle Ekrem İmamoğlu’nu da saha dışına itiyor.

Akşener’deki tavır değişikliğini soruşturdum.

Doğrusu Meral Hanım, Millet İttifakı ortağı Kılıçdaroğlu’nu kırmak istemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.484 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar