Akşener, cumhurbaşkanı adaylığına yürüyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (14.07.2022)''Akşener, cumhurbaşkanı adaylığına yürüyor'' başlıklı yazısı.

Demirel, “Cumhurbaşkanlığı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir” demişti. Hele Başkanlık Sistemi’nde cumhurbaşkanlığı her liderin dört elde sarılacağı bir makam haline geldi. Çünkü hem cumhurbaşkanısınız hem başbakan.

2023 seçimlerine 11 ay kaldı. Cumhurbaşkanı adayının ise en geç 6 ay içinde belirlenmesi gerekiyor. 6 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer ama kolay olmayacağı belli.

Muhalefet seçimi kazanacağı inancını da taşıdığı için bu kez cumhurbaşkanı adayının belirlenme süreci kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak. Yani öyle Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çatı adayı yapma, Muharrem İnce için, “Gel bakalım Muharrem” dönemi bitti. Meral Akşener yeni dönemin kriterlerini ortaya koydu. “Seçilecek aday” dedi. Akşener, cumhurbaşkanı adayı olacak isimle ilgili sadece bir ölçü ortaya koymadı. Bir yürüyüş başlattı.

AKŞENER’İN STRATEJİSİ

CHP’nin reklamcısı olarak bilinen Ateş İlyas Başsoy’un analizlerine değer veririm. Ancak Akşener, partisinin rotasını CHP’ye doğru çevirince, bunun yanlış bir taktik olduğunu, CHP’nin aslı varken kimsenin İYİ Parti’ye yönelmeyeceğini savunmuştu. Ama Akşenerstratejisinde haklı çıktı, Ateş İlyas Başsoy yanıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.472 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar