Akşener, cumhurbaşkanı adaylığına yürüyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (14.07.2022)''Akşener, cumhurbaşkanı adaylığına yürüyor'' başlıklı yazısı.

Demirel, “Cumhurbaşkanlığı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir” demişti. Hele Başkanlık Sistemi’nde cumhurbaşkanlığı her liderin dört elde sarılacağı bir makam haline geldi. Çünkü hem cumhurbaşkanısınız hem başbakan.

2023 seçimlerine 11 ay kaldı. Cumhurbaşkanı adayının ise en geç 6 ay içinde belirlenmesi gerekiyor. 6 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer ama kolay olmayacağı belli.

Muhalefet seçimi kazanacağı inancını da taşıdığı için bu kez cumhurbaşkanı adayının belirlenme süreci kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak. Yani öyle Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çatı adayı yapma, Muharrem İnce için, “Gel bakalım Muharrem” dönemi bitti. Meral Akşener yeni dönemin kriterlerini ortaya koydu. “Seçilecek aday” dedi. Akşener, cumhurbaşkanı adayı olacak isimle ilgili sadece bir ölçü ortaya koymadı. Bir yürüyüş başlattı.

AKŞENER’İN STRATEJİSİ

CHP’nin reklamcısı olarak bilinen Ateş İlyas Başsoy’un analizlerine değer veririm. Ancak Akşener, partisinin rotasını CHP’ye doğru çevirince, bunun yanlış bir taktik olduğunu, CHP’nin aslı varken kimsenin İYİ Parti’ye yönelmeyeceğini savunmuştu. Ama Akşenerstratejisinde haklı çıktı, Ateş İlyas Başsoy yanıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika’nın utanç günü 26 Temmuz 2024 | 347 Okunma Normalleşme yeni kriterle devam edecek 25 Temmuz 2024 | 734 Okunma Ekrem İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilenenler 24 Temmuz 2024 | 2.841 Okunma Bayan kahkaha mı bay asık surat mı 23 Temmuz 2024 | 4.978 Okunma CHP’de kaset savaşları mı başlıyor 22 Temmuz 2024 | 1.794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar