AK Parti’de yeni racon tartışması

Belli ki bu racon kesme işi AK parti Genel Merkez yönetimini de rahatsız etmiş olmalı ki, il başkanlarına bu yönde önemli mesajlar verdiler. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK...

Belli ki bu racon kesme işi AK parti Genel Merkez yönetimini de rahatsız etmiş olmalı ki, il başkanlarına bu yönde önemli mesajlar verdiler. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısında da genel başkan yardımcıları söz alıp, ekranlardan, gazetelerindeki köşelerinden ve sosyal medya üzerinden AK Parti adına racon kesenlerden duydukları rahatsızlığı dile getirmişlerdi. Hatta orada sadece racon kesen medya mensuplarından değil, bazı siyasilerden de şikâyet edilmişti. Erdoğan, iktidarda 15 yılını dolduran AK Parti’nin yorulup yıpranmaması için ciddi bir değişim sürecini başlattı. Çünkü Erdoğan’ın önünde, ANAP ve DYP gibi iktidarda yıpranan, yorulan partiler var. O nedenle değişimin startını, “metal yorgunluğu” olarak verdi. Değişimin partiye yeni bir heyecan, yeni bir enerji kazandırmasını amaçlıyor. Bir hücre yenilenmesini sağlamaya çalışıyor. Bunun bir tasfiye olmadığının, bayrak değişimi olduğunun altını çiziyor. Tabii her değişim gibi bu da sancılı oluyor. Bunun başında bazı çevrelerin, “racon kesmeye” devam etmesi geliyor. Erdoğan, İstanbul Genişletilmiş İl Meclisi toplantısında, “Kimilerinin şahsım adına adeta racon kestiği anlaşılıyor. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim” diye uyarma gereği duymuştu.

İL BAŞKANLARININ ŞİKÂYETLERİ

Dün AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında il başkanları toplantısı vardı. Erdoğan, il başkanlarına öğleden sonra hitap etti. Öğleden önce de Genel Merkez’de il başkanları ile toplantı yapıldı. O toplantıda da gündem konusu yine “racon kesilmesi” oldu. İl başkanları sosyal medya üzerinden linç edildiklerini anlattı. “Reis” adına birilerinin kendilerine, “racon kesmeye” çalıştığını gündeme getirdiler.

İl başkanlarının şikâyetleri iki nokta üzerine yoğunlaştı.

1- Değişim işin gereğidir. Ama değişim yapılırken, teşkilatların onuru korunsun. Küskünler ordusu oluşturulmasın. Çünkü önümüzde bir kırılma noktası olan 2019 seçimleri var.

2- Her gidene defolu gözüyle bakılıyor. Bu, değişen kadroları rencide ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.984 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.190 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar