AK Parti’de milletvekili listeleri için ne soruldu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (28.09.2022)''AK Parti’de milletvekili listeleri için ne soruldu'' başlıklı yazısı.

AK Parti seçim çalışmalarına başladı. Dün AK Parti’nin il başkanları toplantısı vardı. Ancak il başkanları bir gün önceden Ankara’ya davet edildi. Genel Merkez Yönetimi il başkanlarıyla birebir görüşmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sancak beyleri” olarak tarif ettiği il başkanlarına seçimlere ilişkin kanaatleri soruldu. Şehirlerinde öne çıkan isimleri bildirmeleri istendi, milletvekili adayları için görüşleri alındı.

İl başkanlarının milletvekili listeleri yapmaları da istenmiş ama onlar milletvekili başvuruları başlamadığı için liste yapmak yerine ilkeleri ortaya koymakla yetinmişler. Bu yaklaşımı çok sağlıklı buluyorum. Çünkü başta sahada seçim çalışmasını yapacak olan teşkilatın görüşü alınırsa ilk düğme doğru iliklenmiş olur. Tabii sadece görüş alınması yeterli olmaz. O düşüncelerin milletvekili listelerine yansıması gerekiyor.

1) Teşkilatlar ithal aday istemiyor. Millet kapısını çalıp derdini anlatacağı milletvekili istiyor.

2) Kontenjan aday gösterilecekse bu tercihin en az 10 ya da daha fazla milletvekili çıkaracak yerlerde yapılmasını öneriyorlar.

3) İl başkanları ve belediye başkanlarından aday gösterileceklerin istifa ettirilmesini ama aday gösterilmeyecekse izin verilmemesini istiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.598 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.173 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar