AK Parti yeni dönemin stratejisini oluşturuyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (13.10.2022)''AK Parti yeni dönemin stratejisini oluşturuyor'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Ekim’de AK Parti’nin seçim stratejisinin ilk adımı olan Seçim Vizyon Belgesi’ni açıklayacak. Seçim beyannamesi ise kampanya sürecinde ilan edilecek. Ama ilk başlangıç olması açısından 28 Ekim toplantısı önemli.

Kampanyayı üstlenen Ertan Aydın başkanlığında ekip, seçim stratejisi üzerinde yoğun bir çalışma yürütüyor. Ertan Aydın ve ekibi çarşamba günü AK Parti Strateji Ekibi’ne bir sunum yaptı. Numan Kurtulmuş’un başkanlığındaki strateji ekibinde geçmiş seçim kampanyalarında görev üstlenmiş isimler yer alıyor.

Anladığım, etap etap gidiliyor. İlk aşamada kullanılacak olan görseller değerlendirilmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı konuşma üzerindeki çalışmalar da başlamış. Erdoğan’ın manifesto niteliğinde bir konuşma yapması bekleniyor.

Erdoğan’ın hem 20 yıllık AK Parti iktidarında yapılanları hatırlatıp hem de gelecek döneme ilişkin bir perspektif sunacağı söyleniyor, bekleniyor.

Erdoğan, “Yeni yüzyıl, Türkiye yüzyılı olacak” demişti. Erdoğan’ın ne diyeceği önemli.

MUHALEFET DEĞERLENDİREMEDİ

Çünkü halk artık muhalefetin ne dediğine değil Erdoğan’ın ne yapacağına ilgi gösteriyor. Oysa bundan 3 ay önceye kadar millet muhalefete bir alan açmıştı. Ekonomik sıkıntıların da etkisiyle muhalefetin oyları yükselişe geçmişti. Ancak muhalefet bu fırsatı değerlendiremedi. “Erdoğan gitsin” demenin ötesine geçemedi. “Biz gelirsek Türkiye’yi daha iyi yönetiriz” izlenimini veremedi. Birbirleriyle olan kavgaları milleti ürküttü.

CHP-İYİ PARTİ KAVGASI

CHP ile İYİ Parti arasındaki HDP kavgası muhalefete olan yönelişi bıçak gibi kesti. Travmatik bir etki yaptı. Muhalefete olan güveni sarstı.

Millet, “Bunlar daha seçimi kazanmadan kavga etmeye başladı. Seçimi kazansalar kavga etmekten ülkeye yönetmeye vakitleri kalmaz” diye düşündü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 1.234 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 466 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar