Ak Parti tek başına iktidar mı, HDP barajı aşıyor mu?

Seçimlerde son düzlüğe girildi. Seçim sonuçlarına ışık tutması açısından kamuoyu araştırmalarını dikkatli bir şekilde takip ediyorum.İki nokta ön plana...

Seçimlerde son düzlüğe girildi. 

Seçim sonuçlarına ışık tutması açısından kamuoyu araştırmalarını dikkatli bir şekilde takip ediyorum.
İki nokta ön plana çıkıyor.

1-AK Parti'nin tek başına iktidarı bıçak sırtı bir durumda.
2-HDP'nin yüzde 10 barajını aşması yine bıçak sırtı durumda.

HDP'nin barajı aşıp aşmadığını ise ancak seçim gecesi öğrenebileceğiz. 

Bu arada son haftaya girerken kararsızların oylarında ciddi bir gerileme olduğu dikkati çekiyor.
Seçimlere katılım oranının yüzde 85 olduğu dikkate alınırsa, yüzde 15'lik bir seçmen kitlesinin sandığa gitmeyeceği anlaşılıyor.Makul bir oran.

CHP'li kararsızlarda da bir azalma gözleniyor. Zaten HDP ve MHP seçmenleri kimlik üzerinden siyaset yaptığı için, iki parti ”Kararsız seçmen” sorunu yaşamıyor. 
Kararsız seçmen konusu en çok AK Parti'yi ilgilendiriyordu. Daha önceki seçimlerde AK Parti'ye oy veren ancak bu seçimde kararsız olduğunu bildirenlerin oranında bir azalma dikkati çekiyor. AK Parti kararsızları yüzde 20 seviyesinden yüzde 11'e geriledi. Ama ilk kez bu seçimlerde literatüre giren, “AK Partili kararsızlar” sorunu azalmasına rağmen varlığını sürdürüyor. AK Parti oylarının bir süredir yatay bir seyir izlemesi dikkati çekiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.181 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.651 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.663 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.195 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar