AK Parti nasıl bir kampanya yürütecek?

REFERANDUM tarihi aşağı yukarı belli oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa değişikliğini perşembe ya da en geç cuma günü onaylayacak, bu durumda 16 Nisan’da sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanı...

REFERANDUM tarihi aşağı yukarı belli oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa değişikliğini perşembe ya da en geç cuma günü onaylayacak, bu durumda 16 Nisan’da sandığa gideceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Anayasa teklifini Meclis’e geri göndermesi ya da bazı maddeleri veto etmesi yönündeki çağrılar, böylece siyasi naiflik örneği olarak kalacak.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sistemini hayatının en önemli kazanımlarından biri olarak görüyor. Referandum kampanyasıyla ilgili takvim oluşturulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Meydanlara ne zaman çıkıyoruz” dediği söyleniyor. Erdoğan meydanları özlemiş, meydanlar da Erdoğan’ı.

Cumhurbaşkanı, Anayasa değişikliğini 15 Temmuz gecesi darbeye karşı milletin ortaya koyduğu iradenin siyaseten gereğinin yerine getirilmesi olarak görüyor. Tek parti döneminde ve askeri darbeler eliyle özne olmaktan çıkarılan millet, 15 Temmuz’da kaderine el koydu. Sisteme bir format attı, yeniden özne oldu. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle birlikte 15 Temmuz’da milletin verdiği kararın gereği yerine getirilmiş olacak.

AK Parti, referandum hazırlıklarına başladı. Geçmiş seçimlerde yer almış deneyimli isimlerin de içinde yer aldığı strateji heyeti oluşturuldu. Çok ciddi çalışıyorlar, ikna edilmesi gereken grupların üzerinde duruluyor.

Bunlar:

1- AK Parti’de ikna edilmesi gereken yüzde 9’luk bir kesim.
2- 18 yaş düzenlemesine rağmen ‘evet’e mesafeli duran gençler.
3- Kürt oyları.
4- FETÖ’cü olmadığı halde yakın çevresinde FETÖ operasyonlarından olumsuz etkilenenler. Bu kesim ilk kez gündeme geliyor. Ağırlığı geçmişte AK Parti’ye oy vermiş seçmen kitlesinden oluşuyor. Aileleriyle birlikte sayılarının bir hayli fazla olduğu düşünülüyor. ‘FETÖ’cü olmadığı halde çevresindeki FETÖ operasyonlarından mağdur olanların bulunduğu kesim nasıl kazanılacak’ diye fikir jimnastiği yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.909 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar