AK Parti darbe provası yaptı mı?

AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'a pat diye sordum: “15 Temmuz’dan önce teşkilatlarınızla darbe provası yaptınız mı?” “Yok” dedi ama “Bu soru nereden çıktı” dercesine...


AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'a pat diye sordum:

“15 Temmuz’dan önce teşkilatlarınızla darbe provası yaptınız mı?”

“Yok” dedi ama “Bu soru nereden çıktı” dercesine yüzüme baktı.

“Darbeyi aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz ki, çünkü o geçmişte kalmış. Milletvekillerimiz zaman zaman Meclis’te FETÖ’cüler darbe yapacakmış deyince, geçin onu, bu devirde darbe olur mu diyorduk” dedi. Ardından ekledi, “Binde bir bile olsa aklımıza gelmiyordu”.

Bunu sormamın nedeni darbe gecesi AK Parti teşkilatlarının kısa sürede organize olmasıydı. Belediyelerin araçlarının seferber edilip, kışlaların etrafının sarılmasıydı.

Türk siyasi tarihinde hiçbir parti, darbeye karşı böyle bir direniş gösteremedi. Bu bir ilkti. O nedenle AK Parti’deki o mekanizmayı öğrenmek için Mustafa Ataş’la o geceyi konuştum.

“Başbakanımız saat 22.25’te aradı. Mustafa Bey, herhalde bir darbe girişimi var. Teşkilatlarımızı arayın harekete geçsinler. Türk bayraklarıyla il ve ilçe teşkilatlarına gitsinler, meydanlara çıksınlar” diyerek şöyle devam etti: “Teşkilat başkanı olarak benim 7 yardımcım var. Her biri 12-13 ilden sorumlu. Hemen onları aradım, hemen teşkilatlara ulaşmaları talimatını verdim. Ayrıca büyükşehir il başkanlarını bizzat aradım. Yarım saat içinde tüm illerimize ulaştık.”

İl başkanları ilçeleri aramış, milletvekilleri bölgelerini harekete geçirmiş, Süleyman Soylu, Abdulhamit Gül ve Ömer Çelik gibi AK Parti kadrolarını iyi bilen isimler sürekli olarak teşkilatla, belediye başkanlarıyla irtibat kurup, sevk ve idare etmişler.

Saat 23.30: Genel Merkez’den SMS atılmaya başlanıyor.

“10 milyona yakın kayıtlı üyemiz var. Bilgi İşlem Servisimiz saat 23.30’da üyelerimize mesaj çekti. Ayrıca il teşkilatlarımız üyelerine mesaj çekti. O gece 30 milyon mesaj çekildi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 1.301 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.115 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.830 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar