Kandil, geri çekilmeyi engellemek için yoğun bir çaba içinde. ABD ile varılan anlaşmaya rağmen Tel Abyad’da şehit verdik. Varılan anlaşmaya rağmen ABD teröristlerin geri çekilmesini sağlayamazsa, bundan sonrası ABD’nin sorunu olacak. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam ederiz” dedi.
ABD’lilerle görüşmelerin perde arkası
ABD ile varılan 120 saatlik anlaşmada son 36 saate girildi. Kritik sürenin dolacağı saatlerde Erdoğan ile Putin, 120 saat sonrası süreci birlikte planlayacaklar. O nedenle gözler sahada. Şu ana kadar ciddi bir çekilme işareti yok.
Barış Pınarı harekâtıyla Türkiye ile ABD arasında patlak veren krize ve Trump’ın densiz mektubuna rağmen gelişmelerin krizin derinleşmesi yönünde değil, uzlaşmayla sonuçlanması önemliydi. Uzlaşmaya giden süreç, Erdoğan’ın Trump’a “Bir heyet gönderin, görüşelim” teklifiyle başladı. ABD heyetinin Türkiye’ye doğru yola çıktığı saatlerde Erdoğan, “Bu gece silahlarını bırakıp güvenli bölgeden çıksınlar, harekât biter” diyerek müzakere zeminini oluşturdu.
Asgari ücret ve emekli maaşları ne olacak
05 Aralık 2025 | 267 Okunma
Özgür Özel perdeyi yanlış yerden açtı... Erdoğan affetmedi
04 Aralık 2025 | 3.259 Okunma
CHP milletvekillerinde tasfiye korkusu
03 Aralık 2025 | 1.805 Okunma
CHP’de dengeler nasıl oluştu... Kazananlar kaybedenler listesi
02 Aralık 2025 | 2.855 Okunma
Kılıçdaroğlu ne yapacak CHP’den ayrılacak mı
01 Aralık 2025 | 1.126 Okunma
TÜM YAZILARI
