ABD’den tarihi itiraf

PKK’nın 11 Haziran’da Suriye’de kontrol ettiği bölgelerde yapmak istediği seçimler, Türkiye’nin baskısı üzerine ağustos ayına ertelenince yazılara bir süre ara vermeyi planlamıştım.

Ancak yeni gelişmeler ortaya çıkınca ilgisiz kalamadım. Bu tarihi bir kenara yazın. 7 Haziran 2024 tarihinde bir kırılma yaşandı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından seçimlerle ilgili sorusu üzerine CNN Türk ve Hürriyet’in ABD temsilcisi Yunus Paksoy’a verilen yanıt bende alarm zillerinin çalmasına neden oldu.

TEHLİKELİ PLAN

Bir kez daha emin oldum ki, ABD’nin Suriye’de PKK üzerinden bir planı var. Ve bu plan tehlikeli bir plan.

Yunus Paksoy’un seçimlerle ilgili sorusu üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, PKK-SDG için “Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi” tanımı yapılıyor.

KABUL EDİLEMEZ

ABD, Suriye’nin toprakları üzerinde PKK’ya sözde özerk yönetim kurmuş da haberimiz yok. Bu kabul edilemez bir durum. Türkiye’nin buna gereken yanıtı vereceğinden kuşkum yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika’nın utanç günü 26 Temmuz 2024 | 347 Okunma Normalleşme yeni kriterle devam edecek 25 Temmuz 2024 | 734 Okunma Ekrem İmamoğlu’nun dosyasıyla ilgilenenler 24 Temmuz 2024 | 2.841 Okunma Bayan kahkaha mı bay asık surat mı 23 Temmuz 2024 | 4.978 Okunma CHP’de kaset savaşları mı başlıyor 22 Temmuz 2024 | 1.794 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar