ABD’den güvenlik uyarısı

Ceyhan ilçesine bağlı Çokçapınar köyü yakınlarında bir tarlaya düşen MQ-1 Predator tipi İHA’nın İncirlik Üssü’nden kalktığı belirlenmişti.Adana’da 4 gün sonra bu...

Ceyhan ilçesine bağlı Çokçapınar köyü yakınlarında bir tarlaya düşen MQ-1 Predator tipi İHA’nın İncirlik Üssü’nden kalktığı belirlenmişti.

Adana’da 4 gün sonra bu kez ajanslar Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bir mısır tarlasına İnsansız Hava Aracı’nın düştüğü haberini geçtiler. Çok geçmeden İncirlik Hava Üssü’nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada ABD Hava Kuvvetleri’ne ait MQ-1 Predator tipi İHA’nın Türkiye’nin güneyine düştüğü yer aldı.

ABD’ye ait İnsansız Hava Araçlarının düşmesi basında, kıyıda köşede haber oldu. Manşete çıkan ise ABD’nin İHA’larla PKK’ya istihbarat sağladığı ya da Türkiye’nin olası İdlib operasyonu öncesinde sınırdaki hareketliliği gözleme amaçlı olduğu yönündeydi.

İncirlik Üssü, DAEŞ’e karşı mücadelenin merkezi olmanın ötesinde ABD’nin Ortadoğu’daki en önemli operasyon merkezlerinden birini oluşturuyor. ABD’nin İncirlik Üssü’nün güvenliği için, silah yüklü İHA’ları uçurması kadar anlaşılır bir şey yoktur.

Ancak düşen son iki İnansız Hava Aracı’nın İncirlik Üssü’nün etrafında uçmaları çok kritik bir istihbarata dayanıyor.

ABD makamları tarafından yaklaşık 20 gün önce Türk güvenlik birimlerine, gizlilik derecesi yüksek bir istihbarat ulaştırıldı. İstihbarat, yakın zaman içerisinde yeniden güncellendi. Bir de zaman aralığı verildi. ABD’liler istihbarata, “Kaynağından kontrol edilen” notunu da düşmeyi ihmal etmedi. Bu durum tehlikenin devam ettiğini gösteriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.151 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar