ABD ve Rusya’nın ortak planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ombudsmanlık Konferansı’nda “Birileri petrol paylaşımının içinde. Bizim önümüze de bunu getirdiler. ‘Bizim derdimiz petrol değil’ dedik, ‘Bizim derdimiz insan’ dedik” diye açıklama yaptığı sıralarda Anadolu Ajansı, Rusya’nın ABD’nin boşalttığı Tişrin üssüne yerleştiği haberini geçiyordu.

Vahim olan, Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat üzerine Türk askeri ile ilk ortak devriyeyi yapan Rus komutanının terör örgütünün paçavrasını alıp onlara Rus bayrağını takdim etmesiydi.

Bir süredir Suriye konusunda ABD ile Rusya arasında gizli bir anlaşma olduğunu, birinin boşalttığı alanı eşzamanlı olarak diğerinin doldurduğunu yazıyorum. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ne kadar beni yalanlamaya kalkışsa da sahadaki her gelişme beni doğruluyor. ABD ve Rusya’nın Suriye’de ortak bir ajandası var.

PUTİN NE ANLATMIŞTI?

İki noktada ittifak halindeler:

1) Esad.

2) YPG eksenli Kürtler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.211 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.868 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar