ABD kulisleri ve bir sürpriz öneri

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'la 11 saatlik bir yolculuğun ardından New York'a indiğimizde, hafif bir yağmur yağıyordu. New York trafiği İstanbul'a rahmet okutacak bir yoğunluktaydı.ABD’de BM Zirvesi var ama asıl gündem...


CUMHURBAŞKANI Erdoğan'la 11 saatlik bir yolculuğun ardından New York'a indiğimizde, hafif bir yağmur yağıyordu. New York trafiği İstanbul'a rahmet okutacak bir yoğunluktaydı.
ABD’de BM Zirvesi var ama asıl gündem seçimler. Clinton ile Trump arasındaki mücadele TV ekranlarından, sağlık raporları üzerinden yürüyor. New York sokaklarında adayların ne posterini gördüm ne de parti bayrağını. Konvoy da düzenlemiyorlar. Çünkü böyle kampanya kültürleri yok. Amerikalılar ise günlük yaşamlarında... Central Park’ta koşanların sayısı artmış, Times Meydanı yine canlı, bir de iPhone7’ler nedeniyle Apple mağazalarının önünde kuyruklar var.

Gelelim Cumhurbaşkanı ile yolculuğumuza. İstanbul’dan hareket ettikten kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı uçağın içini gezdi. “Hoş geldiniz” dedi, elimizi sıktı. Ayaküstü sohbetler ettik. Karşılıklı espriler yapıldı. Morali yerindeydi. Hem de çok.

Cumhurbaşkanı uçak turu atarken bakanlar kendisine eşlik etti.

O sırada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile şehit ailelerine ziyareti konuştuk. “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla demokrasi şehitlerimizin ailelerini ziyaret ediyorum. 20 aile kaldı. Ama hepsini tamamlayacağım” dedi. Sonra bir iç çekti. “Yeni şehitler geliyor. Onların ailelerini ziyaret ediyorum. Acılarını paylaşıyorum. Ailelerle birlikte ağlıyoruz.”

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, her ABD gezisinde olduğu gibi heyetteydi. Hal hatır sormanın ötesinde konuşamadık ama sakal ona daha gizemli bir hava vermiş. MİT’çi mi ne?

YENİ GÜLEN KANITLARI

Şimdi sırada Amerika kulisleri var.

Cumhurbaşkanı, Gülen’in iadesi konusunda yeni kanıtlarla gelmiş. Heyetteki bir yetkili, “Sürekle kanıt istiyorlar. Kanıtları görünce ne yapacaklar, görüşeceğiz” dedi. Bir Amerikan şirketinin ABD’de 250-300 kanaat önderi arasında yaptırdığı bir araştırmayı paylaştı. Kanaat önderlerinin yüzde 55’i, ‘darbenin arkasında FETÖ olduğu’ kanaatindeymiş. ABD’nin tavrını bildikleri için iade konusunda umutlu değillerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 461 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.820 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.163 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.865 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar