6’lı Masa’nın ruhu yok

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (11.10.2022)''6’lı Masa’nın ruhu yok'' başlıklı yazısı.

Son dönemlerde bir şarkı takıldı dilime. Bir türlü bırakamıyorum.

Anketleri inceliyorum, halkla konuşuyorum. Muhalefet cephesine bakıyorum. Verileri masaya yatırıp ciddi analizler yapmam gerekiyor ama bir şarkının büyüsünden çıkamıyorum.

Hani sesim güzel olsa gam yemeyeceğim ama Mustafa Sandal edasıyla söylemekten kendimi alamıyorum.

Mustafa Sandal gibi:

“Onun arabası var güzel mi güzel

Şoförü de var özel mi özel

Bastı mı gaza gider mi gider

Maalesef ruhu yok” diyorum.

UMUT OLAMADILAR

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde 6’lı Masa bir umut olabilirdi. Kucaklayıcı bir dil kullanıp iktidarın karşısında ciddi bir alternatif oluşturabilirlerdi. Ama onlar sert bir dil kullandılar. Kucaklaşmayı değil, kavgayı tercih ettiler. Dışlayıcı oldular.

Halkta “Bunlar gelirse beni daha iyi yönetir” duygusunu oluşturamadılar. Çünkü bir çözüm üretemediler. Umut olamadılar. Toplumda heyecana yol açacak bir dalga oluşturamadılar.

Haberin Devamı

Banyoda Sadeliği Sevenler İçin Flat SerisiCreavitŞimdi Keşfet

Opel SUV Mokka ile tanış.Opel


  
by Taboola 

Ne yaptılar? İktidarı bırakıp birbirleriyle kavga ettiler. Birbirlerine parmak sallar hale geldiler. Türkiye’ye güven veremediler. Bir umut olamadılar. Tam aksine bir koalisyon görüntüsü verdiler. Koalisyonlardan çok çekmiş olan toplumun hafızasında koalisyon yıllarının canlanmasına neden oldular.

TILSIMINI KAYBETTİ

6’lı Masa’nın en önemli projesi ortak bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmaktı. Ama ne zaman cumhurbaşkanı adaylığı gündeme gelse aralarında krize neden oldu. Onlardan en büyük beklenti Türkiye’yi daha yönetecekleri duygusunu oluşturmalarıydı. Ama onlar öyle kötü bir sınav vermeye başladılar ki milleti ürküttüler. Milleti korkuttular. Halkta “Bunlar gelirse felaket olur” duygusunun oluşmasına neden oldular.

Muhalif kesim müthiş bir kredi açmıştı. Ama kıymetini bilemediler. Halkın açtığı krediyi har vurup harman savurdular.

Seçimlere 8 ay gibi bir süre var ama 6’lı Masa şimdiden tılsımını kaybetmeye başladı. Gizemi kalmadı. Altılı Masa’nın her şeyi var ama bir tek ruhu yok. Ruh olmayınca da olmuyor.

SİYASİ İKLİM DEĞİŞİYOR

HÜSEYİN Yayman, siyaset bilimi profesörü.

AK Parti Hatay Milletvekili.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.763 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.189 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar