Yeni Cerenlerimiz ölmesin diye

Çankaya Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel’in, kopya çekerken yakaladığı Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından vahşice katledilmesi...

Çankaya Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel’in, kopya çekerken yakaladığı Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından vahşice katledilmesi, üniversitelerimizdeki şiddet sorununu gündeme getirmişti.

Genç eğitimci Ceren Damar Şenel’in 1 yıl sonra hâkim, savcı ya da avukat olarak karşımıza çıkacak olan bir öğrenci tarafından öldürülmesi, “Çareyi hukukta değil, silahta arayan birisi mi adalet dağıtacaktı” diye sorulmasına neden olmuştu.

Ancak olayın olduğu birkaç gün bu sorunları konuşup sonra unutmak gibi bir zaafımız var. O yüzden de bir arpa boyu yol alamıyoruz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.093 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.828 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar