Önce başkanlar sonra bakanlar

CUMHURBAŞKANI Erdoğan grup toplantısında konuşurken, basın locasındaki meslektaşlarımız satır arası mesajlara odaklanıyor. Ama Erdoğan’ın sıcak gündeme ilişkin açıklamalarını grup...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan grup toplantısında konuşurken, basın locasındaki meslektaşlarımız satır arası mesajlara odaklanıyor. Ama Erdoğan’ın sıcak gündeme ilişkin açıklamalarını grup toplantısının çıkışında Cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle yaptığı soru-cevaptan alıyoruz.

Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile yapacağı görüşmeyi soru-cevap sırasında doğruladı. “İttifakı konuşacağız” dedi. Bahçeli ve Erdoğan’ın yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağını açıklamasından sonra yeni bir durumla karşı karşıyayız. Demirel’in “Siyasette 24 saat uzun bir süredir” sözü bir kez daha doğru çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşmeden önce strateji heyeti ile bir araya geldi. Genel başkan yardımcılarından oluşan ekibin özelliği yerel seçim çalışmalarını yürütüyor olması. Temayül yoklamasından çıkan sonuçlar ele alındı, MHP ile ittifak yapılabilecek iller gözden geçirildi. Bu arada kulislere Bahçeli’nin İstanbul’da Binali Yıldırım, Ankara’da Mehmet Özhaseki ismine sıcak baktıklarını, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’nda devamından yana olduklarını ifade edeceği söylentisi yayıldı.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

AK Parti ile MHP’nin yeniden ittifak arayışına girmesinde CHP ile İYİ Parti arasında başlayan ittifak görüşmelerinin etkili olduğu söyleniyor. Özellikle de Ankara, Adana, Mersin ve Antalya üzerinde yürüyen görüşmelerin MHP ve AK Parti’yi kararı yeniden gözden geçirmeye ittiği söyleniyor. İYİ Parti Mersin’de Burhanettin Kocamaz’ı, Antalya’da ise Hasan Subaşı’nı aday göstermeye hazırlanıyormuş. Hasan Subaşı DYP döneminde de Antalya’da belediye başkanlığını kazanmış, halkta karşılığı olan bir isim. Hakeza Antalya’dan 3 milletvekili çıkaran İYİ Parti’nin bu ilde bir karşılığı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP banka dekontlarını sunacak 19 Mart 2024 | 298 Okunma Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.662 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar