Öztürk Yılmaz’la ne konuştuk, Mansur Yavaş ne söyledi?

Siyasetin gündeminde iki isim var.Biri Türkçe ezan çıkışıyla gündeme gelen CHP’li Öztürk Yılmaz.Diğeri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için muhalefetin...

Siyasetin gündeminde iki isim var.

Biri Türkçe ezan çıkışıyla gündeme gelen CHP’li Öztürk Yılmaz.

Diğeri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için muhalefetin gözdesi olan Mansur Yavaş.

Öztürk Yılmaz’la ilgili CHP’de çifte disiplin soruşturması sürüyor. Biri Türkçe ezan tartışmasıyla ilgili. Diğeri ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “İstifa etmiyorum, sıkıysa partiden at” çıkışıyla ilgili. Öztürk Yılmaz’ın Türkçe ezan çıkışını konuşmak üzere aradığımda Kılıçdaroğlu’nu hiç bu kadar sinirli görmemiştim. Daha ben sormadan takır takır konuşmaya başladı. “Arapça ezan İslam dinimizin bir değeridir. Dünyanın neresinde okunursa okunsun ezanın İslam’ın bir çağrısı olduğunu ifade eder ki dünyanın her yerinde de ezan Arapça okunur” dedi. Ben daha “CHP” demeden o, “CHP’li olan, CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır. Herkes istediği gibi hareket edemez. İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız” diyerek kapıyı gösterdi.

Kılıçdaroğlu’na meydan okumayı tercih eden Öztürk Yılmaz’ın jet hızıyla partiden ihraç edilmesi bekleniyor.
Öztürk Yılmaz’la konuştum. “CHP’den ihraç edilirse parti kuracak” söylentisini sordum. Cevap vermek istemedi. Ama “yok” da demedi. CHP tabanından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. “Telefonlarım susmuyor, odam dolup taşıyor” diye konuştu. “Ben Arapça ezan okunmasın demedim. Biri derse ona ilk karşı çıkan ben olurum. Ama Türkçe ezan okunsun dedim.
Dinle ilgili değil, dille ilgili bir çıkıştı”
diye ilave etti. İzlenimimi sorarsanız, Öztürk Yılmaz siyasi literatürümüze Mümtaz Soysal’ın kazandırdığı şekliyle “vuruşarak çekiliyor”. CHP’den ihraç edildiğinde parti kurup yoluna devam edecek gibi görünüyor.

MANSUR YAVAŞ ADAY OLACAK MI?

Mansur Yavaş’a gelince, siyasi hayatının kritik süreçlerinden birini yaşıyor. Bu seçimde hem İYİ Parti hem CHP onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak göstermek istiyor. Meral Akşener, “Mansur Yavaş’ın Ankara adaylığını kabul etmesini çok isterim” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bizim istediğimiz, düşlediğimiz Ankara’yı hayata geçirebilecek bilgi birikimine sahiptir Mansur Yavaş” diyerek açık çek verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 1.569 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.817 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 823 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.474 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar