ABD’nin PKK kararı ne anlama geliyor?

ABD, PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın başına 12 milyon dolar ödül koydu diye kelle avcılarının ‘Vahşi Batı’dan Kandil’e doğru yola çıktığını...

ABD, PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın başına 12 milyon dolar ödül koydu diye kelle avcılarının ‘Vahşi Batı’dan Kandil’e doğru yola çıktığını düşünmeyin.

Ya da Öcalan’ı paketleyip Türkiye’ye teslim ettikleri gibi Karayılan, Bayık ve Kalkan’ı da bir sabah paketleyip Türkiye’ye teslim edecekleri beklentisine girmeyin.

ABD’nin PKK’nın ‘troykası’nın başına koyduğu ödülle ilgili Ankara’da “ihtiyatlı bir iyimserlik” söz konusu. Öyle aman aman eteklerin zil çaldığı sevinçli bir durum söz konusu değil ama atılan adım küçümsenmiyor. Tam aksine siyasi ve sembolik anlamı büyük bir karar olarak görülüyor. ABD, PKK’yı 1997 yılında terör örgütü listesine aldı. PKK’nın bazı yöneticilerinin kara para aklama suçu kapsamında ABD’deki mal varlıklarının dondurulması yoluna gidildi. Ama PKK’nın ilk üç numarasının başına para ödülü ilk kez konuluyor. Belli ki bu karar öncesinde Türkiye ile ABD arasında bir arka kapı diplomasisi işlemiş, mutfakta bir şeyler pişirilmiş. Çünkü karar Ankara’da sürpriz olarak karşılanmadı.

ÜÇ SORU

Ankara’da cevabı aranan sorular var.

1- ABD, PKK’yla ilgili bir konsept değişikliğine mi gidiyor?

2- ABD, Irak’taki PKK ile Suriye’deki YPG’yi ayrıştırıyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 654 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.861 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.240 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar