Yerel seçimler bazı liderlerin veda seçimi olabilir

Yerel seçim havasına hızlı giriyoruzAK Parti kasım-aralık, CHP ise ekim-kasım aylarında belediye başkan adaylarını ilan edecek. Bu yerel seçimlerin bir özelliği de ittifaklar. AK Parti kulislerinde MHP ile ittifak...

Yerel seçim havasına hızlı giriyoruz

AK Parti kasım-aralık, CHP ise ekim-kasım aylarında belediye başkan adaylarını ilan edecek. Bu yerel seçimlerin bir özelliği de ittifaklar. AK Parti kulislerinde MHP ile ittifak açısından bu haftanın önemli gelişmelere gebe olduğu konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ittifak konusunu netleştirmek üzere bu hafta bir araya gelmesi bekleniyor.

Yerel seçimde ittifak çağrısı Bahçeli’den gelmişti. MHP lideri “Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği dönemde MHP yine uzlaşmalı, sağduyulu duruşuna devam edecektir. 24 Haziran’da elde edilen kazanımların 31 Mart’ta yok olmasını arzu etmiyoruz” diyerek ittifak kapısını aralamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Yerel seçimlerde de böyle bir adım atabiliriz. Taraflar olumlu bakarsa niye olmasın” diyerek Bahçeli’nin çağrısına olumlu karşılık vermişti. İki liderin önümüzdeki günlerde bir araya gelip ittifak işini netleştirmesi bekleniyor.

YERELDE İTTİFAKIN ZORLUKLARI

Erdoğan ve Bahçeli partilerine hâkim olan güçlü liderler. Onlar ittifakı istediği takdirde heyetlere bu işin formülünü bulmak düşüyor. Ama aşılması gereken bazı zorluklar var:

1- Yerel seçimlerde yasal olarak ittifak yapılamıyor. Bunun için bir formül geliştirilmesi lazım.

2- AK Parti, Türkiye’nin 1. partisi. Aday çıkarmadığı takdirde bunun siyasetin ileriye dönük bazı zorlukları olacak.

3- Hangi illerde ittifak yapılacak?

Bahçeli’nin ittifaka “al-ver pazarlığı” olarak baktığını düşünmüyorum. Öyle baksaydı 24 Haziran’dan sonra kurulan hükümete bakan verirdi. Ancak iki partinin netleştirmesi gereken noktalar var.

CHP NERELERİ KAYBEDİYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.127 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar