Kandil operasyonundan yeni haberler var

PKK’nın Sincar sorumlusu olarak atadığı “Mam Zeki Şengali” Kandil’den indiği andan itibaren izleniyor. İçinde bulunduğu araç tespit ediliyor. Önce o olup olmadığı birkaç kaynaktan teyit...

PKK’nın Sincar sorumlusu olarak atadığı “Mam Zeki Şengali” Kandil’den indiği andan itibaren izleniyor.

İçinde bulunduğu araç tespit ediliyor. Önce o olup olmadığı birkaç kaynaktan teyit ediliyor. Araçta sivillerin olmadığı tespit edilince operasyon için düğmeye basılıyor. MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla hareket halindeki araç yüzde yüz isabetle vuruluyor. Şimdi sırada diğerleri var.

TSK’nın içinden FETÖ’nün tasfiyesiyle birlikte artık PKK’ya yönelik operasyonlar dışarıya sızmadan ve bir engelleme olmadan gerçekleştirilebiliyor.

PKK ile mücadelede iki konsept eşzamanlı olarak uygulanıyor:

1- Önleyici terör konsepti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sınır ötesindeki tehditleri kaynağında kurutmaya kararlıyız” diye açıkladığı strateji ile PKK’nın sınırlarımızın ötesinde etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

Fırat Kalkanı ile DEAŞ Cerablus ve El Bab’dan atıldı, Zeytin Dalı ile Afrin PKK’nın kontrolünden kurtarıldı. “Büyük Kandil Operasyonu” ile Türkiye-Irak sınırından içeride Kandil’den Sincar’a uzanan “güvenli hat” oluşturuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP banka dekontlarını sunacak 19 Mart 2024 | 17 Okunma Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.657 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar