CHP’de bundan sonra ne olacak?

KILIÇDAROĞLU, “Bu işi uzatmayın” demişti.CHP yönetimi yasal süreyi bekledi. Pazartesi günü saat 17.00 olduğu anda, yeterli imzaya ulaşılamadığı belirtilerek, olağanüstü kurultaya...

KILIÇDAROĞLU, “Bu işi uzatmayın” demişti.

CHP yönetimi yasal süreyi bekledi. Pazartesi günü saat 17.00 olduğu anda, yeterli imzaya ulaşılamadığı belirtilerek, olağanüstü kurultaya gidilmeyeceği açıklandı.

Muhalifler 630 ıslak imza ile olağanüstü kurultay talep etmişti. Peki Genel Merkez, 569 sayısına nasıl ulaştı? Genel Merkez tarafından yapılan açıklamaya göre noter tasdikli imza sayısı 618’di. Bunlardan 31’i imzasını geri çekti. Beşinin daha önce istifa etmiş olduğu, dördünün mükerrer, dördünün ise fotokopi olduğu saptandı. Beş imzada ise gündem birliği saptanamadığı belirtildi. Böylece Muharrem İnce’nin talebi değil Kemal Kılıçdaroğlu’nun istediği oldu.

MUHALİFLERİN YOL HARİTASI

Peki bu kararla olağanüstü kurultay defteri kapandı mı? Kapanmadı. Tam aksine mücadele yeni başlıyor. Çağrı heyeti, Genel Merkez’i sayılarla oynamakla suçladı. Olağanüstü kurultay talebini yineledi. Bu mücadelenin canlı tutulacağı belirtildi.

Muhalifler imza toplamaya başladığında CHP Genel Merkezi bu sayıya ulaşacaklarını düşünmüyordu. İmzaların toplanmasında ve geri çektirilmesinde bir aşamadan sonra kıran kırana bir mücadele verildi, sonucun alınmasında CHP’li belediyeler etkili oldu. Muhalif belediyelerin imza karşılığı kadro verdiği, Genel Merkez’le birlikte hareket eden bazı belediyelerin ise çekilen imzalara karşılık belediye meclisi üyeliği sözü verdiği ve kadro sağladığı söyleniyor. Gaye Usluer, imzaların geri çekilmesi için, “Delegeler üzerinde baskı yapılmıştır. Yapıldığına dair elimizde veriler var. Beyana dayalı” diye açıklama yaptı. Hakeza Genel Merkez’in elinde de bir büyükşehir belediyesi tarafından imza karşılığı kadro verildiğine dair bilgiler mevcut.

Muharrem İnce, sağladıkları ilgiyi canlı tutmakta kararlı. Muhalifler, dün geceden itibaren bir yol haritası üzerinde çalışmaya başladı. Muharrem İnce ve Gaye Usluer, CHP’yi mahkeme kapısına düşürmeyeceklerini açıkladılar ama muhalif delegelerden birkaçı yargıya başvuracak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 4.695 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.127 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.846 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar