Darbeci başyaverin ikametinden çıkan notlar

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı’nın görevinin, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın yerini tespit etmek olduğu ortaya çıkmıştı. İkametinde yapılan aramadaysa el yazısıyla...

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı’nın görevinin, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın yerini tespit etmek olduğu ortaya çıkmıştı. İkametinde yapılan aramadaysa el yazısıyla tuttuğu notlara rastlandı. Ali Yazıcı bu notlarda, ‘Şenol Bey’ diye birinden söz ediyor. Artık mahkeme başkanının “Kim bu Şenol Bey?” diye sorması gerekiyor. Bu soruya verilecek cevabın bizi birilerine götüreceğinden kuşkum yoktur.

Başbakan Adnan Menderes, Kıbrıs görüşmeleri için gittiği Londra yakınlarında düşen uçaktan sağ olarak kurtulmuştu. Ancak Menderes’in Özel Kalem Müdürü Hüseyin Ersü, ölenler arasındaydı.

Muzaffer Ersü’nün ölümünden sonra açılan Başbakanlık’taki kasasından, 27 Mayıs’ta darbe yapıp Menderes’i asacak olanlarla ilişkisine dair belgeler çıkmıştı.

Asker kökenli olan Ersü, ne yapmış etmiş, 27 Mayıs’ın ilk cuntası olan ‘9 Subay’ olayını ihbar eden Samet Kuşçu’nın Başbakan Menderes’le görüşmesini engellemişti.

Oysa Menderes, darbecilerle ilişkilerini ortaya koyan belgelerin imha edilmesi emrini vererek, uçak kazasında kaybettiği Muzaffer Ersü’nün hatırasının üzerine gölge düşmesini engellemek istemişti.

Darbeler bir kez daha liderlerin yakın çevrelerinin mercek altına alınmasına neden oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP banka dekontlarını sunacak 19 Mart 2024 | 563 Okunma Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.662 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar