Yeni dönem sürprizlerle başladı

Güne Parlamenter sistemle uyandık, gece yatağa Başkanlık sistemi olarak girdik.Dün tarihe tanıklık ettik.Siyasi hayatında birçok önemli adımına tanık olduğum Erdoğan’ın dün Meclis’te yeminini...

Güne Parlamenter sistemle uyandık, gece yatağa Başkanlık sistemi olarak girdik.

Dün tarihe tanıklık ettik.

Siyasi hayatında birçok önemli adımına tanık olduğum Erdoğan’ın dün Meclis’te yeminini izledim, Meclise gelişi sırasında elini sıkıp tebrik ettim. Külliyede, ise Başkanlık sistemi döneminin doğuşunu izledim.

Erdoğan’ın yemin etmek için geldiği Meclis’te farklı bir hava vardı. Cumhurbaşkanının eşi, çocukları, gelini, damadı ve torunları ilk kez Meclis’e gelerek yemin törenini izlediler. Erdoğan seçim gecesi de balkona sadece eşiyle birlikte çıkmıştı. Erdoğan yemin etmek üzere Meclis Genel Kurulu’na girdiğinde ilginç tablolar oluştu. AK Parti, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nı ayakta karşıladı, CHP ile HDP milletvekilleri ise ayağa kalkmadı. Yemin töreni başlayınca İYİ Parti milletvekilleri de yerlerine oturdu. Erdoğan yemin metnini okumadan önce de okuduktan sonra da AK Parti’yle birlikte MHP grubuna da dönerek selamlamayı ihmal etmedi. Cumhur İttifakı yemin töreninde de devam etti. Dün Meclis’te bir CHP klasiği yaşandı. Özal seçildiğinde de Meclise girmemişlerdi. Abdullah Gül’ün yemin töreninde de yer almadılar. Ama yemin töreninde protesto ettikleri Abdullah Gül’ü, cumhurbaşkanı adayı yapmak istediler. Bu kadar çelişki ancak CHP’de olur! CHP’liler geçen sefer olduğu gibi bu kez de Erdoğan’a karşı da ayağa kalkmadı. Ha diyeceksiniz ki 26 milyon ayağa kalkmış CHP ayağa kalkmasa ne olur?

KÜLLİYE’DEN İZLENİMLER

Yemin töreninin tamamlanmasının ardından Külliye’ye geçtiğimizde Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz gelmemişti.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz’ı gördüm. Yıldırım Akbulut, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yan yana oturuyordu. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e protokolün en önünde yer ayrılmıştı ancak gelip gelmeyeceği henüz netleşmemişti. Gül, tören başlamadan kısa bir süre önce geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 861 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.863 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.240 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar