Seçim beyannamesinden önemli tespitler

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin seçim beyannamesinin açıkladı. Yarın da Erzurum’da mitinglere başlıyor.1 yıl önce Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı'na geri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin seçim beyannamesinin açıkladı. Yarın da Erzurum’da mitinglere başlıyor.

1 yıl önce Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı'na geri döndüğü Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda bu kez 24 Haziran seçimleri için kürsüdeydi Erdoğan. Seçim beyannamesinde birçok mesajlar verdi. Onların bir kısmına değineceğim. Ancak bir mesajı vardı ki, seçimlerin püf noktasını oluşturuyordu.

Erdoğan, ”Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50’nin çok üzerinde bir oy ile kazanmayı hedefliyoruz” dedi. Ama konuşmasının o noktasında bir es verdi. ”Milletimizin en az yarısının desteğini alarak TBMM’de güçlü bir grup kurmamız lazım” dedi.

Göstergeler Erdoğan’ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceği yönünde. Ancak seçim sisteminin ittifaklara sağladığı avantaj nedeniyle milletvekili sayısında hesaplar karışabilir. Erdoğan bunu sezdiği için kendisinin yarışacağı Cumhurbaşkanlığı seçimi yerine Meclis’e güçlü bir milletvekili sayısıyla girmeye daha çok vurgu yapma gereği hissetti. ”AK Parti girdiği seçimlerden hep birinci parti olarak çıktı. Ama bu yetmez Meclis’te de çoğunla ulaşmak için çalışmalıyız” dedi. Belli ki seçim stratejisini de bu nokta üzerine kuracak.

AK Parti’nin seçim beyannamesi iki bölümden oluşuyor.
1-Gelecek vizyonu
2-Yeni yönetim sistemi.

Erdoğan, gelecek vizyonuyla ilgili bölümü kısa tuttu. 6 Mayıs’ta İstanbul’da açıkladığı manifestoda işin ruhunu yansıtmıştı. Ağırlığı yeni hükümet sistemine verdi. Adaletten, hak ve özgürlüklere kadar her biri hayata dokunan 9 başlık halinde açıkladı.

REFORMCU RUH GÜÇLÜ DEMOKRASİDE

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP banka dekontlarını sunacak 19 Mart 2024 | 298 Okunma Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.662 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar