İki başkentte yürütülen Kudüs trafiği

KUDÜS’ten katliam haberleri gelmeye başladığı andan itibaren iki merkezde hareketlilik yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra’da geziye katılan bakanlarla değerlendirme toplantısı yapıyor. Başbakan Binali...

KUDÜS’ten katliam haberleri gelmeye başladığı andan itibaren iki merkezde hareketlilik yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra’da geziye katılan bakanlarla değerlendirme toplantısı yapıyor. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Ankara’da Bakanlar Kurulu toplanıyor.

Başbakan, İngiltere’de resmi temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile irtibat kuruyor. Erdoğan, “Biz burada bakan arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz” diyor. Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AB Bakanı Ömer Çelik ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katılıyor.

Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken Başbakan ile Cumhurbaşkanı Kudüs konusunda alınacak olan kararları konuşuyorlar. Bakanlar Kurulu bitince Ankara’da bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Londra’daki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu irtibat kuruyorlar. Alınan kararların bir bölümü Bekir Bozdağ tarafından açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise katliama sert tepki gösterdiği açıklamasının bir bölümünde alınan diğer kararları paylaşıyor.

HDP’NİN KUDÜS SINAVI

Kudüs’te yaşanan katliamla ilgili dün TBMM’de özel oturum vardı. Başkanlığını AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Turan’ın yaptığı Filistin Dostluk Grubu, özel oturum nedeniyle Kudüs konulu özel bir çıkartma hazırlamıştı. İktidar-muhalefet ayrımı yapılmadan oturuma katılan tüm milletvekillerinin yakasında Kudüs özel çıkartmaları yer aldı. TBMM’de grubu bulunan üç partinin imzasıyla bir bildiri yayınlandı. Ama HDP bu bildiriye katılmadı.

HDP, kalbi Filistin’le birlikte çarpan, Kudüs Fatihi Selahattin Eyyübi’nin torunları olan Kürtlerin bunu görmediğini mi zannediyor? ABD ve İsrail’e şirin gözükmek için dökülen kana sessiz kalacaksın, sonra gidip muhafazakâr Kürtlerden oy isteyeceksin.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Türkiye’ye döndü. Bugün ve yarın üst kurulda yer alan AK Parti yöneticileriyle birlikte milletvekili listeleri üzerinde çalışacak. Ama bir yandan da Kudüs konusunda temaslarını sürdürecek. Cuma günü İstanbul’da Yenikapı’da yapılacak olan Kudüs mitingine çok büyük önem veriliyor. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Türkiye, Yenikapı’dan dünyaya mesaj vermişti. Bu kez de Filistin’de yaşanan katliama karşı dünyaya mesaj vermek için Yenikapı seçildi. Zulme Karşı duruş” sloganı seçildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.511 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar