Anketler başladı, kararsızlar ne durumda?

GÜNE CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile konuşarak başladım. Sesinde umutlu bir hava vardı. Meral Akşener’le aralarında geçen diyaloğa ilişkin olarak aramıştı. “Böyle bir...

GÜNE CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile konuşarak başladım. Sesinde umutlu bir hava vardı.

Meral Akşener’le aralarında geçen diyaloğa ilişkin olarak aramıştı. “Böyle bir görüşme olmadı” dedi. İnce’ye, Manisa’da, ”İkinci tura kalırsa Meral Akşener’in yardımcısı olurum” dediğini hatırlattım. Sözünün arkasında durdu. ”İkinci tura kalırsa Temel Bey’in de yardımcısı olurum” dedi. Diğer adaylara, ”Ben ikinci tura kalırsam onların da benim yardımcım olmalarını isterim” çağrısını yaptı. Bu görüşmeden sonra kaynaklarımı kontrol ettim, bir sorun yoktu ama ben İnce’nin beyanını esas alıyorum.

Dün bir yanda gözümüz Kudüs’teki gelişmelerde, diğer yandan Ankara’daki seçim çalışmalarındaydı.

İsrail’in başkentinin Kudüs’e taşınması nedeniyle İslam dünyası derinden sarsıldı. Gazze’deki gösterilerde ise tam bir katliam yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs kararı nedeniyle ABD’nin tarafsızlığını yitirdiğini belirtmişti. İsrail’in, Gazze’de yaptığı katliamla birlikte Trump’ın eline kan bulaştı. Dökülen kanda Netanyahu kadar Trump’ın da sorumluluğu var.

Kudüs’te yaşananlara değinip hızla Ankara’daki seçim çalışmalarına dönme durumunda kaldım. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,14 Mayıs 1950 seçimlerinin yıldönümünde seçim beyannamesini açıkladı. ”Milletimizin yeni bir yönetime ihtiyacı var” dedi. Akşener, seçim vaatlerinde bulunmanın ötesinde Türkiye için yeni bir şeyler söylese daha etkili olurdu.

AK PARTİ’DE ÜST KURUL

AK Parti’de ise milletvekili listeleri üzerindeki çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki üst kurulda Başbakan Binali Yıldırım, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, Genel Sekreter Fatih Şahin, AR-GE Başkanı Hamza Dağ, Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Gençlik Kolları Genel Başkanı katılacak. Üst kurula sunulacak olan liste büyük ölçüde tamamlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.111 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.829 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar