Abdullah Gül aday olacak mı?

23 Nisan özel oturumu nedeniyle Meclis’teydik. Gündemde 23 Nisan vardı ama milletvekillerinin aklı seçimdeydi. O nedenle Meclis gergin bir oturuma sahne oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ”Yaşananlar rezalet” dediği...

23 Nisan özel oturumu nedeniyle Meclis’teydik. Gündemde 23 Nisan vardı ama milletvekillerinin aklı seçimdeydi. O nedenle Meclis gergin bir oturuma sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ”Yaşananlar rezalet” dediği tartışmaları kast ediyorum. Meclis’teki havaya bakınca seçim kampanyasının zor geçeceği anlaşılıyor.

Genel kurulda tartışmalar devam ederken kulislerde ise Cumhurbaşkanlığı seçimi konuşuluyordu. İktidar ve muhalefet milletvekilleri, Abdullah Gül’ün adaylığını tartışıyordu. Abdullah Gül diyenler de vardı, Meral Akşener çıkar diyen de. Görünen o ki Cumhurbaşkanı adayları netleşene kadar siyasetin tansiyonu düşmeyecek.

Bu arada muhalefet cephesinde Cumhurbaşkanlığı adayını belirleme konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Mekik diplomasisini Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yürütüyor. SP lideri hafta sonuna kadar bu işin netleşeceğini söyledi. Karamollaoğlu’nun iki görüşmesi önemliydi. Biri dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İki lider heyetler halinde görüştüler ama asıl önemli görüşmeyi son bölümde baş başa gerçekleştirdiler. Asıl kritik görüşme ise bugün gerçekleşecek. Temel Karamollaoğlu, 10.30’da Meral Akşener ile bir araya gelecek. Meral Akşener çok önceden Cumhurbaşkanı adaylığını ilan ettiği için onun tavrı önemli. Bu nedenle Karamollaoğlu-Akşener görüşmesi sondan bir önceki görüşme olarak nitelendirilebilir.

Temel Bey, bu görüşmelerden sonra çarşamba günü de Abdullah Gül ile bir araya gelip nihai bir değerlendirme yapacak. Siyasette saatler bitmez ama kritik son 48 saate girdiğimizi söyleyebilirim.

KRİTİK İKİ GÖRÜŞME

Temel Karamollaoğlu’nun CHP’ye Abdullah Gül’ün ortak aday olarak çıkarılması teklifiyle geldiği sır değil. Abdullah Bey’in CHP’nin tavrını çok önemsediği söyleniyor. Eğer CHP evet derse, Abdullah Gül açısından önemli bir avantaj sağlanmış olacak. CHP, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda esnek bir model izliyor. Eğer Karamollaoğlu-Akşener görüşmesinde uzlaşma sağlanır, Meral Hanım adaylıktan feragat ederse yeni bir durum ortaya çıkacak. Ancak Akşener daha önce ilan ettiği şekilde Cumhurbaşkanı adaylığından geri adım atmazsa farklı bir tablo ortaya çıkacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.273 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.140 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar