Menbiç ve Afrin'de öncelikler belirlendi

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis’e adımını attığında ilk soru ABD’yle ilgili oldu. Çavuşoğlu, “ABD ile görüşmeler kesilmedi” dedi. ABD’nin...

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis’e adımını attığında ilk soru ABD’yle ilgili oldu.

Çavuşoğlu, “ABD ile görüşmeler kesilmedi” dedi. ABD’nin rahatsızlığı sorulunca, “ABD rahatsız, çünkü YPG’den medet umuyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubunda kürsüye çıktı. İlk sözü, “Afrin’de kaygılıyız” diyen ABD’ye yönelikti, “Biz kaygılarımızı size ilettiğimizde neredeydiniz?” diye sordu. PKK-YPG’ye verilen silahları hatırlatıp, “Bu nasıl ortaklık?” diye tepki gösterdi.

Afrin harekâtı Amerika’ya rağmen yapıldığı için Washington’dan yükselen seslere prim verilmiyor. Ankara’da daha çok Afrin’de bir yönetim boşluğu oluşmaması için çalışılıyor. Birinci öncelik güvenlik. Afrin’in giriş-çıkışları kontrol altına alınmış durumda. Tel Rıfat bölgesi ve Halep’e açılan yolların giriş çıkışına kontrol noktaları kuruldu. PYD’li Salih Müslim, “Vur-kaç taktiği ile saldırılar yapılacağını” açıklamıştı. Halep’te rejimin kontrolündeki bölgeye çekilen PKK’lıların buradan saldırı yapma tehlikesine karşılık önlemler alınıyor. Şehrin içinde ise uyuyan hücrelerin eylemlerine karşı hızla geçici karakollar kuruluyor. Sivil kayıpların yaşanmaması için şehir merkezindeki tuzaklamalar imha ediliyor. PKK; siyasi merkezlere, devlet dairelerine, stratejik noktalardaki binalara, bilgisayarlara, laptop’lara, resmi evraklara EYP’lilerle tuzaklamalar yapmış. Bunların ABD, Rus ve DAEŞ tarzı tuzaklamalar olduğunu belirtmiştim. Yapılan incelemelerde PKK’nın ağırlıklı olarak Rakka’da, DAEŞ’ten öğrendiği tuzaklamaları yaptığı ortaya çıktı. Onlar imha ediliyor. Afrin’in terörden arındırılmasının 10 gün sürmesi bekleniyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.909 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar