Afrin’den Kandil’e ‘Amerika bizi sattı’ mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin düştü deyince hepimiz heyecanlandık. Az sonra Cumhurbaşkanı’nın Afrin’in kuşatılmasını kastettiği ve kısa süre içerisinde düşmesinin beklendiği...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin düştü deyince hepimiz heyecanlandık. Az sonra Cumhurbaşkanı’nın Afrin’in kuşatılmasını kastettiği ve kısa süre içerisinde düşmesinin beklendiği söylendi.

Erdoğan’ın açıklamasından birkaç saat sonra, Afrin’in kuşatıldığı haberi geldi. Akşam saatlerinde konuştuğum yetkililer, “Afrin kuşatması tamamlandı. Şimdi operasyon için tahkimat yapılıyor” bilgisini paylaştılar.

Afrin, kuzeyden, batıdan ve doğudan kuşatıldı. Dünden itibaren Afrin’e doğudan, batıdan ve kuzeyden giriş ve çıkış yolları tamamen TSK’nın kontrolüne geçti. Bir tek Rejim’in hâkim olduğu, Rusların askeri üssünün bulunduğu Tel Rıfat bölgesi hariç. Zaten Rusya’nın talebi üzerine hava operasyonlarında Tel Rıfat bölgesine yoğunlaşılmamıştı. Türkiye, Tel Rıfat bölgesinin sivillerin tahliyesi için kullanılması çabasında. Ancak sahadan gelen bilgiler Rejim’in dışarıdan, YPG’nin ise içeriden çıkış yollarını kapattığı yönünde. Sivillerin tahliyesi yönünde çabalar yoğunlaşmış durumda. Arka kapı diplomasisi sürüyor. Zaten Afrin’in çevresinin kuşatılması ve şehir merkezinin çerçeveye alınmasıyla birlikte Afrin’in nüfusunun yüzde 40 oranında arttığı söyleniyor. Afrin şişti. Aynı şekilde operasyon öncesi Afrin’i terk etmek için şehir merkezinde kalabalık konvoylar oluşturuluyor. Fırat Kalkanı operasyonunda da olduğu gibi Türkiye, sivil zayiatı olmadan Afrin’i terörden temizlemeyi amaçlıyor. Sivil halkın Afrin’i terk etmesi için Arapça ve Kürtçe olarak cep telefonu mesajları gönderiliyor, havadan broşürler atılıyor. Bu mesajlarda, “Afrin, Afrinlilerindir” deniliyor. Afrin’in, teröristlerden temizlendikten sonra Afrinliler tarafından yönetileceği vurgulanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.582 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.295 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar