Kılıçdaroğlu’ndan ilkeler ittifakına yeşil ışık

Meclis’te hareketli bir gündü. Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, Milliyet’ten Serpil Çevikcan, Cumhuriyet’ten Ayşe Sayın ve Hürriyet’ten Deniz Zeyrek ile birlikte önce Başbakan Binali Yıldırım’la...

Meclis’te hareketli bir gündü.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, Milliyet’ten Serpil Çevikcan, Cumhuriyet’ten Ayşe Sayın ve Hürriyet’ten Deniz Zeyrek ile birlikte önce Başbakan Binali Yıldırım’la sohbet ettik, sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldik.

Başbakan’a BMGK’nın Suriye’yle ilgili ateşkes kararının Afrin operasyonunu kapsayıp kapsamadığını sorduk. “Hayır kapsamıyor” karşılığını verdi. Rusya ve Fransa yetkililerinin Afrin’i kapsadığı yönündeki sözlerini hatırlattık. Başbakan, “Herkes her şeyi söyleyebilir. Önemli olan bizim ne söylediğimizdir. Biz başkasının söylediğiyle hareket etmeyiz” dedi. “Kapsamıyor”diye kestirip attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’teki makam odasında bir araya geldik. Söz doğrudan sağlık durumuna geldi. Kemal Bey, “Aynı rahatsızlık pederde de var, abimde de var” dedi. Ancak araya kurultay girince operasyonu geciktirmiş.

Dinlenme imkânı bulup bulmadığını sorduk. “Belki de genel başkan olduktan sonra en çok dinlendiğim dönem” diye karşılık verdi. Dinlenirken, kitap okuduğunu söyledi. Soner Yalçın’ın yeni çıkan kitabı, ”Saklı Seçilmişleri” okumuş.

Kemal Bey, önümüzdeki hafta askerlik görevini yapan oğlu Kerem’e kavuşacak. Kerem Kılıçdaroğlu 6 Mart günü tezkere alıyor. “Gelecek evlilik hazırlıkları yapacak” derken Kılıçdaroğlu’nun gözlerinin içi gülüyordu.

Hâl hatır kısmından sonra CHP Lideri’ne birbiri ardına sorularımızı sıraladık.


TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VAR
İlk soru ittifakla ilgiliydi. İYİ Parti lideri Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ilkeler ittifakı öne...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.327 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 488 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar