Anketler konuşuyor

AK Parti düzenli olarak anket yaptıran bir parti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana sistematik olarak anket yaptıran bir lider. 16 yıldır iktidarda kalıp...

AK Parti düzenli olarak anket yaptıran bir parti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana sistematik olarak anket yaptıran bir lider. 16 yıldır iktidarda kalıp, girdiği her seçimi kazanmak tesadüfi olmuyor. Halkın nabzını iyi tutmak gerekiyor.

Özal da, Demirel de anketleri ciddiye alan liderlerdi. Anketler ayna gibi. Aynadaki görüntüsüne bakıp, kendisine çeki düzen vermek ise lidere kalıyor.

19 Şubat tarihinde yayınlanan, “Anketlerden çıkan çarpıcı sonuçlar” başlıklı yazımda verdiğim anket sonuçları kamuoyu tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Orada AK Parti’nin kısa bir süre önce ara verdiği ülke çapındaki araştırmalara şubat sonu, mart başı gibi yeniden başlayacağını duyurdum. Ama Kürt seçmene yönelik yüz yüze görüşme yöntemiyle çalışmanın yapıldığını, Ege Bölgesi başta olmak üzere bazı bölgesel anketlerin devam ettiğini duyurdum.

Anketi yapan firmaya ilişkin hangi tarihler arasında yapılmış, kaç kişi ile görüşülmüş, hangi yöntem kullanılarak gerçekleştirilmiş gibi bilgileri paylaşmadım.

Çünkü bir firmanın değil, AK Parti’nin resmi bir anlaşma çerçevesinde çalıştığı, ücretini ödeyip, araştırma yaptırdığı birkaç firmanın anketlerinin ortalaması olduğu için, künyeye ilişkin bilgiler vermedim. Birkaç firmanın araştırmasının ortalaması olduğunu da zaten yazının başında belirtmiştim.

Ama 8 Şubat tarihli, “Anketlerde Afrin nasıl gözüküyor” başlıklı yazıda, MAK Araştırma Şirketi’nin verilerinden yararlandığım için, künyesini vermiştim. Bundan çekinmem. Önümüzdeki günlerde, hangi şirketin, hangi tarihler arasında, kaç kişi ile ha...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.650 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma CHP’nin İstanbul anketi kaybetme telaşını mı gösteriyor 12 Mart 2024 | 3.538 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar