ABD, Menbiç’te Türk askeriyle mi savaşacak?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bizi ikna etmek için gelmesinler” dedi ama ABD’liler geliyor. Hafta sonu Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster İstanbul’daydı. Bugün de Dışişleri Bakanı...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bizi ikna etmek için gelmesinler” dedi ama ABD’liler geliyor.

Hafta sonu Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster İstanbul’daydı. Bugün de Dışişleri Bakanı Tillerson Ankara’da olacak. Tillerson, gelmeden önce, ”Türkiye ile çalışmanın yolunu bulmalıyız” diye açıklama yapma gereği duydu.

Ankara, ABD ile ipleri koparmanın peşinde değil. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de dediği gibi, ”İplerin kopmasının ne Amerika’ya ne bize faydası var. Amerika’da farklı merkezler var diye düşünüyorum. Pentagon’un bir görüşü var. CIA’in bir görüşü var. Dışişleri’nin bir görüşü var.4-5 Amerika var”

Hangi Amerika? Beyaz Saray mı, Dışişleri mi, CIA mı, Pentagon mu, Centcom mu?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Tillerson’ın Kanada’daki görüşmeleri sırasında ilginç bir diyalog yaşanıyor. Tillerson, Türkiye’nin öneminden söz edince Çavuşoğlu, ”2 gün önce Türkiye’ye seyahat uyarısında bulundunuz. Bu iş nasıl olacak?” diye soruyor. Tillerson, ”Haberim yok” karşılığını veriyor. Bu sırada yanındaki görevli Dışişleri’nin sayfasından açıklamayı buluyor, ”Doğruymuş” diyor. Tillerson bir süre sessiz kalıyor. Benzer bir durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşmıştı: “ABD Başkanı Trump’la yaptığım son görüşmede, kendisine ‘Bize söz verdiğiniz halde hâlâ bu gruplara silah sevkiyatı yapılıyor’ dedim. Kendisi bana, ‘Benim bundan haberim yok’ dedi ve yanındaki güvenlik danışmanı ve generaline dönerek ‘Doğru mu?’ diye sordu. Yanındakiler sessiz kaldılar”.


ABD’NİN YANLIŞLARI
Bu tablo iki ülke arasındaki güven krizini derinleştiriyor. Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ’ın dikkat &cced...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.127 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar