Anketlerde Afrin nasıl görünüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ben Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum” sözünü aktarırken “Bir tarafa yazın bu söz tartışma çıkaracak” demiştim....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ben Afrin içine girilmesini asla doğru bulmuyorum” sözünü aktarırken “Bir tarafa yazın bu söz tartışma çıkaracak” demiştim. Öyle de oldu.

O sadece bir söz değil, CHP Lideri’nin Afrin konusundaki değerlendirmesini yansıtıyordu. O cümlenin devamını aktarıyorum:

“Çünkü bir kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı. Biz niçin Afrin’e girdik? Terör örgütü Türkiye’nin sınırlarında konuşlanmasın diye. Temizledim mi? Temizledim. Nerede olmuştu? El Bab’da. Gittik El Bab’a, Fırat Kalkanı’nda belli bir yere kadar gittik. Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için orada konuşlandık, durduk. Daha derinlere inmenin hiçbir mantığı yok. Hiç gerek de yok ona. Daha fazla şehit veririz yazık günahtır.”

Bu sözleri üzerine, “Peki sizin bu öneriniz sadece Afrin ile mi sınırlı yoksa Kobani ve Cezire için de geçerli mi?” diye sormuştuk. CHP Lideri, “Türkiye’nin sınır güvenliği sorunu nereler için geçerliyse hepsi için geçerli olması lazım” karşılığını vermişti.

Kılıçdaroğlu’yla bu görüşmeyi Milliyet’ten Serpil Çevikcan ve Muharrem Sarıkaya ile birlikte yapmıştık. CHP lideri ile aramızda şöyle bir diyalog yaşanmıştı.

SORU: Amerikalıların 30 kilometrelik bir bant önerisi var. Siz de sanırım ona göre bir şey söylüyorsunuz.
Kılıçdaroğlu: Ben burada tabii kaç km. onu bilmiyorum ama Türkiye kendi güvenliğini sağlayacak yere kadar gitmeli.

SORU: Ondan sonrası bir macera olur demek istiyorsunuz.
Kılıçdaroğlu: Evet yani. Ondan sonrası doğru olmaz.


CHP’NİN AFRİN YAKLAŞIMI
Ama bu CHP’nin Afrin operasyonuna destek vermediği anlamına gelmiyor. Kılıçdaroğlu, Afrin operasyonunun ilk günü, “Kahraman ordumuza güvenimi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 675 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 814 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.292 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 711 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.956 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar