Berman’ın otel faturasını FETÖ ödemiş

Davanın hâkimi Richard Berman’ın FETÖ organizasyonuyla Türkiye’ye geldiği ortaya çıkmıştı. Berman mahkemede yaptığı açıklamada iddiaları reddetmemiş, Türkiye’yi ziyaretinin...

Davanın hâkimi Richard Berman’ın FETÖ organizasyonuyla Türkiye’ye geldiği ortaya çıkmıştı. Berman mahkemede yaptığı açıklamada iddiaları reddetmemiş, Türkiye’yi ziyaretinin tarafsızlığına gölge düşürmeyeceğini ifade etmişti.

Ancak yargılama sırasında ısrarla, Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini  almaya çalışması ne denli tarafsız olduğunu ortaya koydu. Berman’ın tanıklarının da amaca uygun olarak seçildikleri belliydi. Reza Zarrab, Tamimi’ye, “Eğer ABD’de hapsedilmişsen, çıkmak için yalan söyleyeceksin” diyen kişiydi. Diğeri ise FBI-FETÖ ortak operasyonuyla Türkiye’den kaçırılan polis şefi Hüseyin Korkmaz, FBI’dan 50 bin dolar aldığını, mahkemenin ise ev kirasını karşılayıp her ay 300 dolar olmak üzere 3 kez  para verdiğini açıkladı. 17-25 Aralık operasyonunun yürütüldüğü Mali Şube’de komiser yardımcısı olan Hüseyin Korkmaz’ın, “kabineyi burada toplayacağız” diye yazdığı tespit edilmişti. 17-25 Aralık’ın darbecisi ABD’nin tanığı oldu. FETÖ, bizzat tanıdığı Korkmaz için, “Altın Çocuk” diyormuş. FETÖ’cü polisler arasında Korkmaz için “Altın Çocuk” tanımı kullanılıyormuş. FETÖ’nün altın çocuğu ABD’de karşımıza FBI’nın paralı tanığı olarak çıktı.

İŞTE OTEL FATURASI

Aslında Zarrab davası hâkimi Berman’ın FETÖ’yle bağlantısının ortaya çıkması üzerine görevinden çekilmesi gerekiyordu. Çünkü hâkim Berman, FETÖ’cü YKK Avukatlık Ortaklığı’nın organizasyonu ile geldiği İstanbul’da “Adalet ve Hukuk Paneli”ne katılıyor. Berman panelde, “Tek adam iktidarının tersi olan hukuk devletinin Türkiye’de tehdit altında olduğu bir sır değildir. Bana göre kesinlikle tek adam iktidarı hukuk devleti ilkesi ile değiştirilmiştir” diye konuşacak kadar tarafsız bir isim!

Hâkim Richard Berman ile FETÖ ilişkisi sadece bununla sınırlı değil. Berman, sempozyumun düzenlendiği Four Seasons Hotel’de 2203 No’lu odada kalmış. Berman’ın 6 Mayıs’ta giriş yapıp 1 gecelik kalışı için otele 480 Euro ödenmiş. Kim tarafından? FETÖ’cü YKK Group tarafından. Hâkim Berman, Four Seasons Hotel’e ait 20.05.2014 tarihli toplu kesilen faturada yer alan ödeme için açıklama yapma durumunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.026 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.865 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.241 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar