İşte yalanın belgesi

Henüz “Yalanın belgesi mi olur” diye soran çıkmadı. Ama benzer bir olay Zarrab davasının görüldüğü ABD’de yaşandı.FBI’ın tanığı olan FETÖ’cü polis Hüseyin...

Henüz “Yalanın belgesi mi olur” diye soran çıkmadı. Ama benzer bir olay Zarrab davasının görüldüğü ABD’de yaşandı.

FBI’ın tanığı olan FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz’a mahkemede, “Emniyet’e ait Spark programından ‘kabineyi burada toplayacağız’ diye yazdığınız doğru mu?” diye soruldu.

Korkmaz, “Hayır ben Spark programı kullanmadım ve bunları yazmadım” karşılığını verdi.

ABD’de mahkemede tanık koruma programına alınanlarla, “doğru söyleyeceklerine” dair sözleşme yapılıyor. Yalan söyledikleri tespit edildiğinde, tanık koruma programından çıkarılma durumu var. O nedenle sorulara doğru bilgi vermek zorunda. Yalan söylediği tespit edilirse, FBI’dan aldığı 50 bin doları ve savcılığın ev kirasını karşılama ve savcılıktan aldığı 900 doları iade etme  durumu söz konusu olabilir.

Hüseyin Korkmaz Türkiye’de 17 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverildiğinde, “17-25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok. 17-25 Aralık dosyasında değil işlem yapmak, o dosyadan haberim bile yoktu” demişti.

ABD’deki mahkemede ise 17 Aralık operasyonunu yapan polis şefi olduğunu söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.327 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 488 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar