İstanbul’da deprem kaç binayı etkileyecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan il başkanları toplantısında Bakan Özhaseki, hendek savaşları sırasında tahrip olan şehirlerin imarıyla ilgili bir sunum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan il başkanları toplantısında Bakan Özhaseki, hendek savaşları sırasında tahrip olan şehirlerin imarıyla ilgili bir sunum yapmıştı.

Ancak toplantıya damgasını vuran şehirlerin imarı değil, gönüllerin imarı olmuştu. Özhaseki ile bölgenin imarını konuştum. Sözlerine,  “Arzu edilen bölgelerde öğrenci değişimini de gündemimize almamız lazım. Milli Eğitim Bakanlığımızla bunun üzerinde çalışabiliriz. Örneğin Şırnak’tan 500 çocuk Kayseri’de okumak isterse ben Mehmet Özhaseki olarak bunu karşılarım” diye başladı. Bölgenin yeniden inşasının sadece yeni şehirler kurmaktan değil, eğitimin öncülüğünde yeni bir yaşam sunmaktan geçtiğini anlattı.

Özhaseki“Bir örnek vermek istiyorum” deyince dikkat kesildim. Anlattı; “Halkevine giden genç bir kız evine geç vakitte gelince babası uyarıyor. Bir daha gecikmemesini istiyor. Bir gün sonra evine 3-4 örgüt mensubu geliyor, ailenin gözü önünde babayı dövüyor ve ‘Kimse halkevine gelenlere karışmayacak’ diye gözdağı veriyorlar. Bölgede gençler, kadınlar sosyal mekânlarda, gençlik merkezlerinde, müzik kurslarında belli bir ideoloji çerçevesinde etkileniyor. Orada Türkiye Cumhuriyeti devletine düşman olarak yetiştiriliyor.”

TAZİYE EVLERİ

Şehirler inşa edilirken projelerde sosyal donatılara yer verilip verilmediğini sordum.

“Sosyal donatıları bölgeye yönelik yaptığımız konut projelerine yerleştirdik. Projelerimizde sosyal donatı düzenlemelerini yaptık” dedi. Biraz daha ayrıntı vermesini istedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 5.777 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.139 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.849 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar