Yeni dönemin şifreleri

Erdoğan, adeta AK Parti’nin, ‘yol haritası’nı veriyor.Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarında, kimi zaman bazı uyarılar çok ön plana çıkıyor. Trabzon’da “yeni Ömer’ler...

Erdoğan, adeta AK Parti’nin, ‘yol haritası’nı veriyor.

Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarında, kimi zaman bazı uyarılar çok ön plana çıkıyor. Trabzon’da “yeni Ömer’ler bulmaktan” söz etmesi gibi. “Bu hırsızı nereden buldunuz dedirtmemeliyiz” demesi gibi.

İstanbul konuşmasında da “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye uyarıda bulundu. Erdoğan, sözünü muallakta bırakmadı. “Sosyal medya hesapları ve kimi köşe yazarları” diyerek açık adres verdi. “Birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. Eğer bir racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısının arkasında yatanlara bakıp, anlık bir çıkış olup olmadığını ölçmeye çalıştım. Cumhurbaşkanı adına medyadan racon kesilmesi konusu 14 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geliyor. Medyada ‘Reis’ adına ahkâm kesen, sağa sola ayar veren bazı gazetecilerin partiye ve Erdoğan’a zarar verdiği konuşuluyor. Aslında bu ilk değil. 16 Nisan referandumundan önce bu kez Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısında gündeme gelmişti. İktidara yakın medyadaki dilin referandumda zarar verdiğinin üzerinde durulmuştu. Başbakan Binali Yıldırım da bunların partiye zarar verdiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konunun partinin yetkili kurullarında konuşulmasıyla yetinmedi, “Kimse benim adıma racon kesmesin” diye sert bir uyarıda bulundu.

Bakalım, Erdoğan’ın bu çıkışı ne kadar etkili olacak?

METAL YORGUNLUĞU VURGUSU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP banka dekontlarını sunacak 19 Mart 2024 | 96 Okunma Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.660 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar