2023 stratejileri şekillenmeye başladı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (16.05.2022)''2023 stratejileri şekillenmeye başladı'' başlıklı yazısı.

Seçimin ucu gözüktü. Diğer partilerin programını bilmiyorum ama AK Parti bu yazı sahada geçirecek.

Seçim sadece birkaç aylık çalışma ile kazanılmıyor. Muharrem İnce de cumhurbaşkanı adaylığının seçimlere 50 gün kala açıklanmasına tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı adayının en az 6 ay önceden çalışmalara başlaması gerektiğini savunmuştu. Muharrem İnce haklı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ü ortak cumhurbaşkanı adayı yaptırmak için uğraşmış, o nedenle zaman kaybetmişti. Bu seçimde kendisi cumhurbaşkanı adayı olmayı planladığı için seçim takvimi açıklandıktan 1 hafta sonra Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı söyleniyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNÜ AÇILIYOR

Tabii tek aday mı olacak, çoklu adayla mı girilecek orası belli değil. Çünkü çok dinamik bir süreç yaşanıyor. Karadeniz turundaki fotoğraf olayından önce en güçlü aday Ekrem İmamoğlu’ydu. Canan Kaftancıoğlu tweeti’ni atana kadar tartışmasız isim Mansur Yavaş’tı. Yavaş’ı destekleyen milliyetçi, ulusalcı kitle Canan Kaftancıoğlu’nun tweet’lerini tasvip etmiyor. Yavaş’ın, Kaftancıoğlu’na desteği olumlu karşılanmadı. Sanki bir el, İmamoğlu ve Yavaş’ı oyundan keserken Kılıçdaroğlu’nun önünü açıyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN, ‘ADAYIM’ MESAJI

Bu arada son dönemlerde Kılıçdaroğlu’nun ziyaretçilerinde bir artış yaşanıyor. Özellikle de birebir hukuku olan isimler Kılıçdaroğlu ile görüşüyor. Bunların bir kısmı destek vermek için bir kısmı da “Aday olma, kazanamazsın” mesajını vermek için görüşüyor. Peki Kılıçdaroğlu görüştüğü kişilere ne yanıt veriyor? “Aday olma, kazanamayacaksın” diye ısrar eden bir aile dostuna verdiği yanıtı veriyor. Kılıçdaroğlu, dostunu uğurlarken elini iki elinin içine alıyor ve “2023’te adayım” diyor.

İMAMOĞLU’NA SARI KART

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar