15 Temmuz gecesi düğüne gitmeyen komutan

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, İstanbul’da Moda Deniz Kulübü’nde Mehmet Şanver’in kızının düğünündeydi.Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, İstanbul’da...

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, İstanbul’da Moda Deniz Kulübü’nde Mehmet Şanver’in kızının düğünündeydi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, İstanbul’da Çınar Oteli’nde, Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi  ile Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı  ise Ankara’da Gazi Orduevi’nde bir düğün törenindeydiler.

Ancak o gün bir düğüne davetli olduğu halde gitmeyen bir general daha vardı.

O kişi Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümg. Mehmet Dişli’den başka birisi değildi. Diğer komutanlar bir tanıdığının çocuğunun düğünü için Ankara’dan İstanbul’a giderken, Mehmet Dişli’nin gitmediği düğün öz yeğeninin düğünüydü. Kardeşi Alaattin Dişli’nin oğlu evleniyordu. Darbe gecesi saat 20.30’da Genelkurmay karargâhına gelen Dişli, o saatten sonra Sakarya’daki düğüne gitmek yerine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yanına gidip, darbenin başına geçmesini teklif edecekti. 15 Temmuz gecesini ise düğün salonunda değil, darbenin merkez üssü olan Akıncı Üssü’nde geçirecekti.

ORTAK TAKTİK UYGULADILAR

Akıncı davasında iki isim kritik ifade verdi. Biri eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk diğeri ise Mehmet Dişli. İkisinin ortak özelliği darbe gecesi Akıncı Üssü’nün karakutusu olmalarıydı. Genelkurmay Başkanı Akar ile darbeciler arasındaki görüşmeleri yürüten isim olmalarıydı. İkisi de ortak bir taktik uygulayıp, Genelkurmay Başkanı Akar’ı hedef aldılar. Hedef almayı geçtim, Akar’ı darbenin içine çekmeye çalıştılar. Araya, “Bizi buradan kurtar” mesajını koymayı da  ihmal etmeyerek. Buraya bir virgül atıp, düğün salonuna dönmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar