14 yaş sınırı ve kumaya önlem

EN sonda yazacağımı en başta paylaşayım.Cinsel istismarla ilgili teklifin akıbeti belli oldu. AK Parti, cinsel istismarla ilgili düzenlemeyi çıkarma kararı aldı. Ancak düzenleme Meclis’e sunulduğu ilk şekliyle...


EN sonda yazacağımı en başta paylaşayım.
Cinsel istismarla ilgili teklifin akıbeti belli oldu. AK Parti, cinsel istismarla ilgili düzenlemeyi çıkarma kararı aldı. Ancak düzenleme Meclis’e sunulduğu ilk şekliyle çıkmayacak. Değişiklik yapılması kararı alındı.

Hangi değişiklikler yapılacak?

İki nokta üzerinde duruluyor.

1- Taban yaş sınırı getiriliyor. 14 yaşından küçükse evlenmiş olsa dahi bu düzenlemeden yararlanamayacak.

2- Başka biriyle evliyken, cinsel istismarda bulunanlar düzenlemeden yararlanamayacak.

Hükümet dün gün boyu cinsel istismarla ilgili düzenleme konusunda formül arayışındaydı. İsterseniz önce Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin kadın milletvekilleriyle yaptığı toplantıya gidelim.

Orada iki eğilim oluştu.

4-5 milletvekili önergenin geri çekilmesini teklif etti. Ancak büyük çoğunluk, önergenin yeniden düzenlenerek çıkarılmasını savundu. Değerlendirmelerden sonra, değiştirilerek yasalaştırılması kararı alındı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ toplantıda, neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Teklifin uzun süren bir çalışmadan sonra hazırlandığını ancak daha iyi bir öneri gelmesi durumunda değişiklik yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bekir Bozdağ, düzenlemenin amacını savundu ancak madde metni üzerinde değişiklik yapılmasına kapıyı kapatmadı.

MAHKEMELERE BIRAKALIM

Adalet Bakanı’nın üzerinde durduğu bir nokta vardı. Bekir Bozdağ, mahkemelerin tecavüzle, gönüllü birlikteliği birbirinden ayıracağını, böylece cinsel istismar suçunu işleyenlerin bu düzenlemeden yararlanmasına imkan verilmeyeceğini savundu. “Mağdurların ilk ifadelerinde taciz ve tecavüz mü yoksa rızaya dayalı bir birliktelik mi olduğu belli. Çoğunlukla Yargıtay da kararını bunun üzerinden veriyor. Mahkemelere bırakalım, onlar bu fiilin taciz ve tecavüz mü yoksa rızaya dayalı bir beraberlik mi olduğunu ayırt eder” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 3.353 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.123 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.841 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar