1 Kasım seçimlerinin şifreleri

Seçimlere 31 gün kaldı.Son düzlüğe girilirken partilerin durumu nasıl, AK Parti tek başına iktidar oluyor mu, HDP yüzde 13 oy oranını koruyor mu, MHP inişte mi çıkışta mı, CHP bu seçimlerde ne...

Seçimlere 31 gün kaldı.

Son düzlüğe girilirken partilerin durumu nasıl, AK Parti tek başına iktidar oluyor mu, HDP yüzde 13 oy oranını koruyor mu, MHP inişte mi çıkışta mı, CHP bu seçimlerde ne yapacak?

Ekonomik veriler gibi siyasetin göstergelerinin de her gün izlenmesi gerekiyor. 7 Haziran sonuçlarından sonra siyaset Temmuz ayında bir tepki vermişti. Koalisyon görüşmeleri ve yeni hükümeti kurma süreci siyaseti şekillendirmişti. Temmuz ayından bu yana küçük çaplı iniş çıkışlar haricinde partiler yatay seyrini koruyor.

4 partinin Meclis'e girdiği dikkate alınırsa, AK Parti açısından bu seçimde alacağı oy oranından ziyade çıkaracağı milletvekili sayısı önemli. Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, ”15 ilde yüzde 1'den az oy farkıyla partiler arasında milletvekili kayması olabilir” dedi. AK Parti'nin oy oranı 7 Haziran'ın üstünde. Seçim kampanyasına başlangıç puanı olarak yüzde 44 olarak gözüküyor. 7 Haziran'a göre üç puanlık bir artış söz konusu. AK Parti 7 Haziran öncesinde Ocak -Mayıs ayları arasında 6 puan kaybetmişti. Seçim kampanyası başlamış ama AK Parti her ay 1.5 puan gerilemişti. Bu kez tersine bir durum söz konusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.327 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar