Yeni kurulan üniversitelerin puan bilmecesi?

Üniversite sınav sonuçları haftaya açıklanacak. Milyonlarca adayın ve yakınlarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Bu arada, yeni açılan üniversiteler de yapılanma sürecine hız...

Üniversite sınav sonuçları haftaya açıklanacak.

Milyonlarca adayın ve yakınlarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Bu arada, yeni açılan üniversiteler de yapılanma sürecine hız kazandırdılar.

/* */

Çünkü bir yandan yeni bir kurumsal kimlik oluşturmaya çalışıyor, öte yandan on binlerce yeni öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyorlar.

Yeni kurulan üniversitelerin onlarca sorunu bulunuyor ama biri var ki çok önemli!

ÖSYM kılavuzunda, yeni kurulan fakültelerin karşısında, genelde, bir önceki yılın yüzdelik dilimleri yer alıyor. Yenilerin karşısında ise tire (-) işareti bulunuyor.

Bunun anlamı, isteyen herkes, bu bölümleri tercih edebilir.

İşte bu yüzden, farklı bir isim altında yollarına devam eden bu fakülte ve yüksekokulların karşısına, bir önceki yılki yüzdelik dilimlerinin konulması, en doğru yönlendirme olacaktır!

Ha bu arada, üniversiteye girişte, sadece yeni kurulan üniversiteler değil, tümünü ilgilendiren bir sorun daha var ki YÖK ve ÖSYM’nin bu konuda ciddi bir simülasyon çalışması yapması gerekir.

Nedir bu?

Puan türü çeşitliliği geçen yılın üçte birine indi. Yani geçen yılın yüzdelik dilimlerinin ciddi anlamda revize edilmesi gerekiyor. Yoksa sağlıklı bir tercih yapma şansı tümüyle olmasa da yarı yarıya ortadan kalkmış olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Güsel Abla’sız TEV, eğitimde devamlılık 27 Mart 2024 | 64 Okunma Milli Eğitim Şûrası? 24 Mart 2024 | 175 Okunma Eğitime sahip çıkan yok mu? 22 Mart 2024 | 442 Okunma YÖK bindiği dalı kesiyor 20 Mart 2024 | 830 Okunma Devlet kapısı yine revaçta! 17 Mart 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar