Sınavlarla yaşamaya alışmalıyız, çünkü!..

Sınavların biri bitiyor diğeri başlıyor. Ve bizim gibi ülkelerde, bu sınavlar, yaşam boyu sürüyor! Bu yüzden, öyle ya da böyle, onlarla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.En önemlisi, sınavları...

Sınavların biri bitiyor diğeri başlıyor. Ve bizim gibi ülkelerde, bu sınavlar, yaşam boyu sürüyor! Bu yüzden, öyle ya da böyle, onlarla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.
En önemlisi, sınavları, ölüm kalım meselesi olmaktan, mutlaka çıkarmalıyız. Çünkü birinde başarılı olan diğerinde başarısız, birinde başarısız olan da, bir sonraki sınavda harikalar yaratabiliyor! Bunun o kadar çok örneğini gördük ki, artık hiç hayret etmiyoruz.
Sınavdan sonra, tamam, benim için her şey bitti diyen, nice öğrenci, bir sonraki yıl, hayalini kurduğu üniversitelerden çok daha iyi yerlere girdiler ve doktora için dünyanın en iyi üniversitelerinden kabul aldılar ve burs kazandılar…
Sınav maratonunda, ara etaplarda birinci olanlar değil, yarışı tamamlayanlar, çok daha başarılı oluyor, bunu sakın unutmayın!.. Örneğin bugün ve yarın, çok ama çok önemli sınavlar var. Başarılıp olup üniversiteyi kazandığınızda her şey yoluna girecek mi? Hayır. 
Üniversite sonrasında KPSS var ve o da en az YKS kadar önemli!.. O bitecek, başka sınavlar gelecek ve tam bitti diye sevinirken çocuk ve torunlarınızın peşinde koşturmaya başlayacaksınız..

Üniversiteye giriş

Üniversite adayları rahat olmalı çünkü üniversitelerimizde herkese yetecek kadar yer var. Barajı aşmak zor değil ama yine de ne kadar çok net çıkartırsanız o kadar iyi olur. Çünkü bir puanda ortalama on bini kişi yer değiştiriyor. Şu an için, tek hedefiniz olmalı o da, olabildiğince yüksek puan almak, sonrası daha kolay.
Vakıfları düşünüyorsanız, fazladan her puan, burs oranlarınızın artması demektir ki ciddiye almanızda yarar var.
Bugünkü sınav önemliydi ama yarınkiler daha önemli, onun için bugünü bugün de bırakıp, yarına odaklanmakta yarar var.
Yarın ne olur, sorularla didişmeyin çünkü, sınavın kazananı, hızlı okuyup, hızlı karar verenler olacak!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 174 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 207 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Eğitimin geneli ve yabancı öğrenciler 12 Nisan 2024 | 117 Okunma Bayram keyfini yaşayamayanlar 10 Nisan 2024 | 59 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar