Sınav odaklı eğitim mi yoksa?

Sınavlarla yatıp sınavlarla kalkıyoruz.  Yılda 10 milyon aday LGS, YKS, KPSS ve benzeri sınavlarda ter döküyor. Çocuklar çocukluğunu, gençler de gençliğini yaşayamıyor.  Ustalar çırak...

Sınavlarla yatıp sınavlarla kalkıyoruz.  Yılda 10 milyon aday LGS, YKS, KPSS ve benzeri sınavlarda ter döküyor. Çocuklar çocukluğunu, gençler de gençliğini yaşayamıyor.  

Ustalar çırak, yıldız takımlar sporcu bulamıyor, sokaklar oyun oynayacak çocuğa hasret. Hem devlet hem de aileler olarak bütçemizden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Peki, maddi ve manevi olarak yaptığımız onca fedakarlığın karşılığını alabiliyor muyuz?

Keşke gönül rahatlığıyla evet diye haykırıyor olabilseydik…  Vitrin mi, yetkinlik mi?  Pek çok alanda olduğu gibi eğitimde de vitrine oynuyoruz. Özellikle de sınavla öğrenci alan okullar ve pahalı kolejlerde.  Vitrin gösterişli olsun gerisi önemli değil.  Yüz binlerce lira öğrenim ücreti ödeyip bir de dershaneye, özel derse gitmek neyin nesi? Ne kadarı dil öğreniyor, ne kadarı mezun olduğunda hemen iş buluyor, ne kadarı ayda kaç lira maaş alıyor?..  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı okullar 26 Temmuz 2024 | 425 Okunma Sınav muhasebesi 24 Temmuz 2024 | 1.243 Okunma Öğrenim ücretleri! 21 Temmuz 2024 | 240 Okunma Kafalar karmakarışık 19 Temmuz 2024 | 357 Okunma Tercihler, hormonlu notlar, adalet ve ?.. 17 Temmuz 2024 | 1.474 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar