Şimdi değilse ne zaman?

Eğer okulları açık tutabilecek kadar titiz olabilirsek, gerisi kendiliğinden gelecektir! Öğrencilerin bu konudaki duyarlılığı toplumun her kesimine dalga dalga yayılacak ve pandemi riski en düşük düzeye inecektir!.. İşte bu yüzden...

Zor hem de çok zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de yediden yetmişe herkes tedirgin. Özellikle de ebeveynler. Bir yanda çocuklarının sağlığı, öte yanda gelecekleri! Okulların açılıp açılmaması konusunda kafaları karmakarışık! Peki doğru olan ne?..

Pazartesi günü, yüz yüze eğitimde ikinci aşama başlıyor!

Okul öncesi, ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 8. sınıf, lise hazırlık ve 12. sınıflar ve köy okullarında uygulanacak.

Bu kapsama, köy okullarındaki 6. ve 7. sınıflar da giriyor mu, çok net değil, açıklık getirilirse iyi olur!

Bu dönemde, Bakan Selçuk ve MEB’e herkes ama herkes yardımcı olmalı!

Okulları açık tutabilecek kadar disipline olursak pandemi riski minimuma iner!

Kocaeli ve Van depremleri döneminde okul ve üniversiteler özellikle açık tutularak, bu zor sürecin atlatılması ve kentlerin yaşanır hale gelmesi sağlanmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 71 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 253 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 209 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 157 Okunma Eğitimin geneli ve yabancı öğrenciler 12 Nisan 2024 | 120 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar